Bacău: Băcăuanii îşi decorează casele cu flori de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Băcăuanii îşi decorează casele cu flori de toamnă
Bacău: Băcăuanii îşi decorează casele cu flori de toamnă

Crizantemele, daliile şi violetele oferite la ghiveci sunt cele mai căutate plante de sezon

Florile de interior au devenit o atracţie pentru tot mai multe persoane care, cu bani puţini, îşi pot „colora“ armonios apartamentul.

Standurile cu flori din pieţe şi hipermarketuri, dar şi florăriile de cartier atrag zilnic zeci de băcăuani. Odată cu venirea toamnei, aceştia au prins gustul amenajării interioarelor caselor sau apartamentelor cu flori de sezon.

Preţurile ghivecelor cu flori sunt accesibile pentru mulţi, iar comercianţii se laudă cu vânzări tot mai mari, de la o zi la alta. „Anul acesta se vând foarte bine florile. Sunt zile în care vând şi 100 de ghivece pentru că preţurile sunt mici. Vânzările merg mai bine faţă de anul trecut“, spune Maria Murariu, producător din Piaţa Centrală. Mulţi băcăuani aleg să-şi înfrumuseţeze în special balcoanele şi camerele cu ghivece sau cu aranjamente florale.

Florile, o sursă de relaxare

„Punem la dispoziţia clienţilor noştri aranjamente cu flori de toamnă, care sunt aşezate într-un ghiveci cu un burete special. Acesta a fost tratat cu o substanţă chimică. Astfel, florile rezistă până la două săptămâni“, ne-a explicat Felicia Shultz, managerul unei florării.  Majoritatea celor care cumpără flori pentru casă sunt persoane de vârsta a doua. „Mulţi băcăuani trecuţi de 40 de ani, care au case noi, vor să le umple cu flori. Dispare sentimentul de pustietate şi atmosfera din casă este mai plăcută“, ne-a declarat Carmen Bălan, administratorul unei florării.

Decoratorii susţin că florile care au culori plăcute pot da un sentiment de linişte şi armonie. „Dacă sunt bine alese, florile de apartament pot fi o sursă de relaxare. Sfătuim oamenii să aleagă de obicei culori calde, iar crizantemele sunt cea mai bună opţiune, mai ales toamna“, a spus Georgeta Sandu, designer specializat în ornamente florale.

Preţurile florilor

Majoritatea comercianţilor din oraş vând ghiveciul de crizanteme la preţuri ce nu trec de 10 lei. Cei care cumpără cel puţin şase ghivece, primesc încă două gratuit. Aranjamentele florale se vând la preţuri care pornesc de la 25 de lei, în funcţie de specie şi de complexitatea ornamentului.

Lenuţa Zlat, pensionară: Am în casă ghivece cu flori de toate soiurile. Mă relaxez foarte mult când le îngrijesc.

Maria Cosor, muncitoare: În fiecare an, îmi cumpăr ghivece noi. Îmi place să am în casă diferite specii de flori.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite