Bacău: Băcăuanii au primit undă verde la debranşări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Băcăuanii au primit undă verde la debranşări
Bacău: Băcăuanii au primit undă verde la debranşări

În urma unui sondaj realizat printre clienţii regiei de termoficare, edilii au decis să renunţe la interdicţia de debranşare.

Regulamentul privind debranşarea apartamentelor de la sistemul de alimentare centralizat cu energie termică a municipiului a fost modificat vineri.

La aproape o lună de la adoptarea lui, consilierii locali au decis ca prevederile să fie anulate şi să se revină la vechiul regulament. Odată cu desfiinţarea acestuia, băcăuanii au scăpat şi de o serie de alte reguli abuzive. „Cetăţenii au depus la noi plângeri şi urma să le analizăm, împreună cu juriştii pentru a vedea dacă sunt sau nu justificate. Acum nu mai este cazul pentru că deja consilierii locali au schimbat regulamentul”, ne-a declarat Alin Năstase, director coordonator adjunct la Protecţia Consumatorilor Bacău.

Primarul Stavarache
s-a recunoscut învins

Revolta băcăuanilor se pare că a avut efectul scontat. Consilierii locali, în frunte cu Romeo Stavarache, primarul Bacăului, s-au declarat, în cele din urmă, învinşi de protestul băcăuanilor faţă de obligaţia de a rămâne clienţi ai CET. „Am discutat atât cu cetăţenii, cât şi cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi am ajuns la concluzia că acest regulament are nevoie de o serie de amendamente care să vină în sprijinul oamenilor”, a declarat Romeo Stavarache.

Cetăţenii şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au fost foarte încântaţi la auzul veştii. În primul rând pentru că montarea unei centrale termice implica multă birocraţie şi cheltuieli foarte mari. „Era absurd să-mi ceară să merg cu vecinii la notar sau să întocmesc, pe banii mei, un referat tehnic din care să reiasă modul în care este afectată reţeaua de termoficare a oraşului prin ieşirea mea din acest sistem. Oricum nu aveam de gând să respect un regulament plin de aberaţii”, ne-a declarat Vasile Perişan, băcăuan.

În ce constă
noua procedură

Odată cu anularea regulamentului, băcăuanii au revenit la vechile reglementări privind debranşarea de la CET. Acum nu mai este necesară obţinerea în scris a acordului vecinilor în faţa unui notar şi nici întocmirea referatului tehnic de specialitate. Totuşi, începând cu 1 ianuarie 2010, consilierii locali vor pune în aplicare un alt regulament ce va fi elaborat în urma unei dezbateri publice.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite