Bacău: Băcăuanii renunţă la contractele de leasing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Băcăuanii renunţă la contractele de leasing
Bacău: Băcăuanii renunţă la contractele de leasing

Ratele în euro îi sperie pe cei care au vrut maşini de lux

Oamenii au dat anunţuri la mica publicitate în ziare în care se arată interesaţi chiar şi de schimburi materiale. 

Strânşi cu uşa de criza financiară, tot mai mulţi băcăuani care şi-au luat un autoturism în leasing renunţă acum la el. Paginile de publicitate ale ziarelor locale au zilnic anunţuri de predare de leasing. Cei care şi-au luat anul trecut maşini prea scumpe au ajuns să nu-şi mai poată achita ratele. Unii încearcă să predea leasingul, iar alţii au înapoiat deja maşinile. Asta le aduce unora dintre ei pierderi de câteva mii de euro.

 
Am avut o maşină mai mare, dar am înapoiat-o firmei de leasing. Nu mi-au dat banii, ci m-au obligat să iau altă maşină, tot în rate. Dar nu pot plăti nici rata actuală, de 850 de lei pe lună, inclusiv asigurarea CASCO. Prefer să caut altceva“, a declarat Ioan Grădinaru, un băcăuan care încearcă să predea leasingul.


Mai bine casă
decât maşină


Şi cei care au luat în leasing maşini foarte scumpe au ajuns în situaţia de a renunţa la ele. Este cazul unui băcăuan care a dat anunţ la mica publicitate, ca să găsească pe cineva care să-i preia leasingul la o maşină de teren de circa 70.000 de euro.

Am plătit un avans de 30.000 de euro, iar rata lunară este de 600 de euro. Am alte priorităţi, vreau să-mi construiesc o casă, aşa că accept orice variantă, inclusiv material de construcţie, în schimbul maşinii. Cam 20.000 de euro ar fi închiderea leasingului“, a declarat bărbatul. Reprezentanţii firmelor de leasing nu sunt încântaţi să vorbească despre faptul că mulţi clienţi nu-şi mai achită ratele şi pierd maşinile, însă recunosc că numărul autovehiculelor returnate este în creştere de câteva luni.


Unele bănci au înfiinţat pe internet site-uri unde scot la vânzare maşinile la care au renunţat clienţii aflaţi în imposibilitate de plată. Deşi preţurile cerute de bancheri pentru aceste autoturisme sunt mici, puţini sunt interesaţi să le cumpere.

Maşini la „revânzare”

Cei care nu au mulţi bani de cheltuit pe o maşină pot consulta ofertele băncilor. Cu sume de până la 5.000 de euro puteţi achiziţiona, inclusiv în leasing, maşini pe care băncile sau firmele de leasing le „revând”. Un Matiz sau Spark din 2007 costă 3.000 de euro, un Citroen C 3 din 2006 este evaluat la 4.200 de euro, iar un Logan din 2007 costă 4.400 de euro. Cu 5.000 de euro puteţi cumpăra de la bancă un Fiat Panda (2007) sau un Chevrolet Lacetti (2006).

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite