Băcăuanii, alpinişti pe munţii de zăpadă ai municipalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În apropiere de Sala Sporturilor au apărut în ultimele zile noi forme de relief, formate temporar din zăpadă, care îi forţează pe pietoni să circule pe mijlocul drumului.

Ninsorile din săptămâna precedentă le-au dat de furcă angajaţilor de la Direcţia de Salubrizare şi Spaţii Verzi Bacău. Plugurile şi utilajele parcului auto au „strâns“ zilnic tone de zăpadă din toate cartierele.


Soluţia aleasă pentru depozitarea omătului i-a iritat însă pe băcăuani. Peste noapte, locuitorii oraşului s-au trezit cu adevăraţi munţi de zăpadă, atât în centrul oraşului, cât şi în zona Bazinului de Înot. În plus, noile forme de relief din municipiu au îngreunat serios circulaţia auto. Cei mai indignaţi au fost băcăuanii care locuiesc în zona Sălii Sporturilor.


Pietonii, forţaţi să meargă pe strada în loc de trotuar


„Nu mă aşteptam ca Primăria să aducă aici zăpada. De ce n-au scos-o din oraş? Mergem pe stradă, că pe trotuare sunt munţi de zăpada. Când se va topi, ce facem?“, s-a întrebat indignată Gheorghe Manea, vânzător la un magazin din zonă. În centru, munţii de zăpadă s-au format atât pe trotuare, cât şi pe spaţiile verzi. „De câteva zile, nici n-am mai ieşit din casă. Mi-e greu să merg printre nămeţi. Angajaţii Primăriei ar trebui să elibereze centrul de zăpadă, nu să o mute din loc în loc. Cred că aşteaptă să se topească“, crede Nicolaie Vrânceanu, pensionar. 


Reprezentanţii Primăriei spun că depozitarea zăpezii în oraş este doar o măsură de moment. „Zăpada din centru şi din zona bazinului nu va rămâne pur şi simplu acolo, este o măsură provizorie. După ce plugurile au adunat după ninsorile din ultimele zile, a trebuit să o ducem undeva un timp“, a explicat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei. 


Conducerea oraşului a ales această soluţie temporară şi din motive financiare. „Încercăm să facem şi noi economie la bugetul local. Deocamdată am lăsat zăpada în acele locuri pentru că este o soluţie mai profitabilă, presupune costuri mai puţine. Una este să duci zăpada la un kilometru, în oraş, şi alta este în afara oraşului, la zece kilometri“,  a adăugat Ionuţ Tomescu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite