Băcăuani dispăruţi fără urmă căutaţi 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 persoane din judeţ, dispărute în urmă cu câţiva ani, sunt date  în urmărire de oamenii legii. De unii dintre ei nu se mai ştie nimic de mai bine de 15 ani, însă cercetările nu sunt abandonate. Un dosar de acest gen rămâne deschis 30 de ani.

Pe pagina de internet a Poliţiei Române, la secţiunea Urmăriri, sunt date dispărute 11 persoane din judeţul Bacău. Sunt copii şi adulţi despre care nu se mai ştie nimic de ani de zile. Aceştia fie au plecat de bunăvoie de acasă, fie au dispărut miraculos.

În toate cazurile, poliţiştii de la Compartimentul Urmăriri al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au făcut cercetări, au mers pe diverse piste, însă nu s-a reuşit găsirea băcăuanilor dispăruţi. Cel mai vechi dosar este cel al minorului Ionuţ Chirilă, dispărut în toamna anului 1994, din comuna Sărata, pe când avea doar un an şi jumătate. Ultima dată când l-au văzut părinţii se juca pe un teren viran din apropierea locuinţei împreună cu fratele lui. Câteva ore mai târziu a dispărut şi, de atunci, parcă a intrat în pământ.

Un alt caz care le-a dat mari bătăi de cap anchetatorilor a fost cel al lui Ion Dobre, din comuna Sascut, dispărut în 1997. La vremea respectivă, acesta avea 56 de ani. „A fost internat în spitalul Bisericani, din judeţul Neamţ, pentru că era bolnav de TBC. Se pare că acolo a cunoscut două femei care se ocupau cu comerţul ambulant, pe care le-am identificat, dar nu am reuşit să aflăm ce s-a întâmplat cu el. Amprentele sale sunt în baza noastră de date pentru că înainte a avut o condamnare“, a spus Eugen Bîrgu, agent în cadrul Compartimentului Urmăriri. Oamenii legii au luat în calcul şi varianta că ar fi putut fi ucis ori a murit în alte condiţii şi au verificat amprentele cu cele ale cadavrelor cu identitate necunoscută descoperite până acum, dar nu s-au potrivit. Ei mai spun că există şi posibilitatea ca unele amprete să nu fi fost tocmai bune din cauza stării avansate de putrefacţie a cadavrelor găsite.

Dispăruţi copii, găsiţi oameni în toată firea

Există însă şi poveşti cu final fericit. În 1993 un copil de trei ani a dispărut din apartamentul de pe strada Carpaţi, din municipiul Bacău, şi a fost găsit abia când avea 21 de ani. „Provenea dintr-o familie dezorganizată, cu mulţi fraţi şi era mai mereu lăsat singur în casă. Ei bine, el nu suporta să stea închis în apartament şi pleca. Se urca în autobuz şi se plimba aşa toată ziua. Într-o zi nu s-a mai întors şi părinţii l-au dat dispărut. A ajuns pe la Galaţi, unde nimeni nu ştia cum îl cheamă, i s-a făcut certificat de naştere, i s-a dat un alt nume şi noi l-am găsit recent când avea 21 de ani şi si-a revăzut familia“, povesteşte poliţistul.

Şi Viorel B., din comuna Brusturoasa, a fost găsit după 20 de ani. Înainte de Revoluţie băiatul de 14 ani a dispărut de acasă. Nu se ştie cum a ajuns într-un spital de Neuropsihiatrie din judeţul Timiş, unde era înregistrat ca persoană cu identitate necunoscută. Avea multe semne particulare pe corp şi în urma schimbului de informaţii între cele două inspectorate, prin îmbătrânirea fotografiei a fost recunoscut de familie şi luat acasă. Un dosar de dispariţie rămâne deschis la Poliţie vreme de 30 de ani.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite