Băcăuani căutați ca stagiari în ferme de animale din Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ați terminat o facultate de zootehnie sau agronomie și nu v-ați găsit un loc de muncă, mai aveți o șansă. Danemarca caută 30 de stagiari în ferme de creșterea animalelor.

În Bacău, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), prin compartimentul EURES, se ocupă de recrutarea celor interesați. Posturile oferite de danezi prevăd un stagiu de 18 luni, iar candidații trebuie să fie neapărat absolvenți ai unei facultăți de zootehnie sau agronomie, cu diplomă de licență, obținută în urmă cu cel puțin un an.

"Persoanele tentate de aceste posturi trebuie să știe că vor fi angajate în ferme de mari dimensiuni de creșterea animalelor și că vor trebui să aibă grijă de animale de la naștere până la sacrificarea lor. Noi îi așteptăm la sediul instituției noastre cu un CVEuropass în limba engleză și cu o fotografie, până în luna iulie", ne-a declarat Daniela Balan, purtător de cuvânt AJOFM Bacău.

Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 și 30 ani și să știe limba engleză. Sunt avantajați cei care dețin permis de conducere sau au deja experiență în domeniu. Programul de lucru prevede 37 de ore pe săptămână, iar cazarea poate fi asigurată în camere construite lângă fermă contra sumei de 200 de euro pe lună.

Salariul lunar brut se ridică la circa 1300 de euro, însă stagiarii din Danemarca plătesc impozit de doar 5 - 10 la sută. Aplicațiile băcăuanilor vor ajunge direct la consilierii danezi care vor decide cine participă la interviu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite