Băcăuani blocați pe Aeroportul Cuneo - Italia, aduși acasă „pe bucățele“ (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 120 de pasageri din Bacău și alte județe ale Moldovei au rămas blocați pe Aeroportul Cuneo, din Italia, după ce aeronava care trebuia să-i aducă la Bacău nu a putut ajunge din cauza condițiilor meteo. Oamenii sunt disperați, mai ales că unii dintre ei veneau în țară pentru a-și înmormânta rudele.

UPDATE. ORA 13.30 Pasagerii blocați pe Aeroportul Cuneo din Italia sunt aduși în România „în tranșe“. Deși s-a încercat trimiterea unui avion pentru recuperarea celor 120 de pasageri varianta a fost abandonată întrucât aeronava nu a putut decola din Bacău. O parte din pasageri au fost îmbarcați în alte aeronave care au curse directe spre România încă de azi dimineață iar alții vor mai petrece încă o zi pe Aeroportul Cueno. „Astea sunt regulile. Aeronavele care i-au acești pasageri nu au foarte multe locuri libere pentru că ele au deja pasagerii lor. Mai mult de zece locuri libere nu se găsesc într-un avion. Din acest motiv oamenii vor fi aduși acasă în funcție de cum se găsesc locuri libere. O parte au plecat deja din Italia cu diverse curse iar alții vor pleca mâine“, a spus Lucian Sion, directorul tehnic al Aeroportului Internațional „George Enescu“, Bacău.

Aceștia așteaptă de azi dimineață pe Aeroportul din Cuneo, însă li s-a comunicat să aeronava care trebuia să-i aducă acasă nu va mai ateriza.

„Suntem 121 de persoane care ne-am cumpărat bilete și trebuie să ajungem acasă. Nu se poate. Sunt oameni care au mortul pe masă și vor să meargă la înmormântare. Alții au nuntă. Eu personal îi fac pomană fiicei mele. Firma Blue Air să ne pună la dispoziție un alt avion sau să ne ducă pe alt aeroport din Torino. Ei spun că abia duminică dimineața au o nouă cursă. Și noi ce facem până atunci?", se întreabă Elena Caleap, o oneșteancă blocată pe Aeroportul Cuneo.

Reprezentanții companiei aeriene spun că le vor oferi variante pasagerilor. „Sunt probleme apărute din cauza vremii. Fie le găsim locuri în alte aeronave care vin la București, fie le rembursăm banii pe bilet", ne-a declarat Florentiva Ivan, purtătorul de cuvât al Companiei Blue Air.

Aeroportul Bacău a anulat cursa de Torino din această dimineață din cauza ceții.

„Cursa era programată pentru 7.30, dar nu s-a plecat nici acum. Este ceață.  Nici aseară nu s-a aterizat la noi. Sunt circa 100 de persoane care aveau bilet", ne-a spus Lucian Sion, directorul tehnic al Aeroportului Internațional Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite