Băcăuancele nu vor să culeagă căpșuni în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 15 femei și-au depus CV-ul pe sutele de locuri ale spaniolilor
Doar 15 femei și-au depus CV-ul pe sutele de locuri ale spaniolilor

O ofertă generoasă în locuri de muncă venită din partea Spaniei la Compatimentul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău a fost ignorată de șomerii din județ.

Spaniolii au pus la bătaie 400 de posturi de muncitor necalificat în agricultură, de preferință femei, pentru culesul căpșunilor. Nu se cere experiență  și nici cunoștințe de limbă străină.

"Programul de lucru este de 39 de ore pe săptămână, iar pe zi se poate câștiga circa 38 de euro. La noi s-au depus doar 15 CV-uri, dar am înțeles că la nivel central, pentru toată oferta s-au înscris peste 1000 de doritori", ne-a declarat Daniela Balan, purtător de cuvânt al AJOFM Bacău.

Alte oferte așteaptă candidați

Deși ar fi putut câștiga în jur de 600 de euro pe lună, cele peste 7200 de femei aflate în evidențele Agenției de Șomaj nu s-au arătat interesate de job.

"Nu mă mai duc nicăieri că am copii. De ei cine are grijă? Mă duc în Spania să mă îmbolnăvesc pe acolo pentru câteva sute de euro. Și am înțeles că trebuie să muncești pe rupte pentru banii ăștia", ne-a spus Cornelia Gruia, o șomeră.

Dacă la cules de căpșuni în Spania nu s-au înghesuit, alte câteva sute de posturi în sistemul medical din Malta așteaptă să fie ocupate.

"Sunt 200 de locuri pentru asistenți medicali și 20 de farmaciști. Cei interesați sunt așteptați până la finele anului să depună cerere", a mai spus Bălan.

La aceste posturi se mai adaugă, în Germania, unul de îngrijitor la domiciliu și altul de vânzător de dulciuri și încă un post de șofer de camion în Slovacia.

În ultimii trei ani, de la înființarea compartimentului EURES, au fost selectați pentru locuri de muncă în străinătate 1409 băcăuani, din care 671 au plecat și au muncit în alte țări.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite