Bacău: Băcăuancele merg la solar ca să-şi întreţină bronzul estival

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Băcăuancele merg la solar ca să-şi întreţină bronzul estival
Bacău: Băcăuancele merg la solar ca să-şi întreţină bronzul estival

Saloanele care au astfel de aparate au zeci de cliente în fiecare zi

Doamnele frecventează des solarul, în ciuda faptului că dermatologii avertizează că acesta poate cauza cancer de piele.

Fie că moda o cere sau nu, băcăuancele apelează toamna din ce în ce mai mult la serviciile oferite de saloanele de înfrumuseţare din oraş pentru a se bronza. Multe dintre femei merg la solar nu numai ca să-şi coloreze pielea, ci şi pentru tratament.

Merg cu regularitate la solar pentru că ţin foarte mult la aspectul meu fizic, în plus bronzul artificial asupra pielii este benefic, îmi tratează acneea şi mă şi relaxează", a spus Alis Neagu, o băcăuancă care se bronzează artificial regulat.

Cosmeticienele din Bacău spun că numărul băcăuancelor care vin la solar a crescut considerabil în ultimul an. „Salonul nostru este frecventat din ce în ce mai des de femeile care doresc o culoare mai creolă a pielii. În ultimii ani numărul clientelor s-a ridicat cu 20%. Avem cel puţin 15 cliente pe zi, plus că se repetă şedinţa de bronzare o dată la două zile", a spus Claudia Cobzaru, cosmeticiană de la un salon de înfrumuseţare de pe strada Ana Ipătescu.

Chiar dacă pentru multe dintre doamne efectele solarului sunt aparent benefice, medicii dermatologi atenţionează că există şi riscuri.

Cremele autobronzante, alternativa solarului

Specialiştii în dermatologie afirmă că numărul celor care vin la cabinet cu boli de piele cauzate de numeroasele şedinţe la solar nu este mic. „Avem destule exemple în care atât femei, dar şi bărbaţi s-au prezentat la noi cu boli de piele cauzate de solar. Chiar săptămâna trecută a venit un tânar la noi care s-a îmbolnăvit de cuperoză. Expunerea excesivă la razele ultraviolete artificiale poate fi extrem de dăunătoare pielii", ne-a explicat Daniela Năstase, medic la o clinică particulară din Bacău. Tot ea a mai explicat că una dintre cele mai grave consecinţe ale expunerii la solar este cancerul de piele.

Cu toate acestea, mulţi dintre băcăuani ignoră efectele prelungite secundare ale expunerii la razele ultraviolete. „Eu ştiu că nu sunt pericole prea mari dacă te expui gradat la solar. Deocamdată eu nu am păţit nimic", a spus Mihaela Jitaru, studentă.

Preţuri solar:

Un minut costă 2 lei;

Trei minute costă 7 lei;

Abonamentul de 60 de minute costă 80 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite