Băcăuan trimis în Italia să fie judecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcăuanul Rareş Ciubotaru va fi judecat pentru că a agresat doi homosexuali în Italia
Băcăuanul Rareş Ciubotaru va fi judecat pentru că a agresat doi homosexuali în Italia

În doar două zile, poliţiştii băcăuani au executat patru mandate europene de arestare. Unul dintre ele a fost anulat, după ce posesorul a stat 24 de ore în arest, dintr-o greşeală a autorităţilor ungare.

Un băcăuan a fost săltat ieri de către poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare european. Rareş Ciubotaru, în vârstă de 21 de ani, este acuzat că la sfârşitul anului trecut  a bătut măr doi animatori de origine braziliană, care dansau într-un local pentru homosexuali din Italia. După lecţia de corecţie aplicată dansatorilor, românul le-a furat telefoanele mobile şi banii din buzunar. Rareş a fost reţinut 24 de ore, iar astăzi a ajuns în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.


Arestat din greşeală, după ce şi-a ispăşit pedeapsa

Şi Gabriel Mihalache a fost reţinut miercuri de poliţişti, ca urmare a unui mandat emis de autorităţile ungare. Băcăuanul, care era acuzat de contrabandă cu ţigări, a stat în arest 24 de ore, pentru ca apoi instanţa de la Curtea de Apel Bacău să-l pună în libertate. „Am fost reţinut de autorităţile slovene şi am stat arestat 7 zile. M-au preluat autorităţile ungare care m-au prezentat în faţa instanţei“, a declarat Mihalache. Într-adevăr, băcăuanul a prezentat judecătorilor o hotărâre în limba maghiară. După ce aceasta a fost tradusă, magistraţii au concluzionat că la mijloc se află o greşeală. Contactate, autorităţile maghiare au făcut o nouă verificare şi au constatat că băcăuanul şi-a plătit poliţele pentru infracţiunea comisă. În consecinţă, mandatul european a fost anulat.

Şi poliţiştii din Germania se dau de ceasul morţii să pună mâna pe soţii Gabriel şi Elena Rusu, din Bacău, care au lăsat amintiri neşterse unor germani, olandezi şi irlandezi. Cei doi soţi sunt acuzaţi de clonarea unor carduri, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 49.000 de euro. „Ei sunt acuzaţi de falsificarea mijloacelor de plată, fraudă pe computer în baze comerciale şi falsificare de ordine de plată“, explică procurorul Camelia Elisei, de la Parchetul Curţii de Apel Bacău.


Pun copilul în faţă ca să scape de extrădare


„Nu am ştiut despre existenţa mandatului european de arestare. Nu ştiam că în Germania s-au efectuat cercetări“, a declarat procurorului Gabriel Rusu. Pe soţia sa a luat-o însă gura pe dinainte şi a mărturisit că Gabi a avut de-a face cu poliţiştii germani. „Ştiam că doar soţul meu a fost cercetat în Germania“, a declarat ea. Ieri, cei doi soţi au fost prezentaţi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bacău, care au emis pe numele lor mandate de arestare de 29 de zile. Gabriel are însă un proces pe rol şi nu va fi trimis plocon germanilor. Pe de altă parte, Elena a cerut clemenţă judecătorilor, pe motiv că are copil de doi ani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite