Bacău : Sătenii din Săucești vor un nou primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate de săteni din comuna Săucești au dat semnături pentru organizarea unui referendum prin care să schimbe edilul

Citiți și

Guvernul a alocat 33 milioane de lei pentru digurile de la Săuceşti şi Grindu

Bacău: „M-am târât în coate din calea apelor" (GALERIE FOTO)

1.800 de sătenii comunei Săucești au dat semnături pentru organizarea unui referendum pentru schimbarea din funcție a primarului. Ei afirmă că atunci când a venit potopul peste comuna lor, edilul Ștefăniță Manea i-a lăsat baltă și n-a fost de găsit câteva zile.

Dacă localnicii vor mai aduna încă 200 de semnături, conform legii se îndeplinește condiția de organizare a alegerilor anticipate, deoarece 50 la sută plus unu dintre săteni doresc acest lucru. "Primarul ăsta nu s-a zbătut deloc pentru comuna noastră. Nu s-a zbătut să facă digul, nu s-a chinuit să facă nimic pentru noi! Trebuia să facă ceva pentru că noi l-am ales. La inundații a dispărut și n-a fost de găsit o zi întreagă", a afirmat Elena Ionescu (63 de ani), o săteancă.

"Eu, în locul lui, dormeam pe dig!"

Locuitorii comunei mai spun că de multe ori, în ultimii doi ani, s-au dus la Primărie și l-au rugat pe Manea să ceară bani pentru construirea unui dig nou, care să oprească revărsarea apelor în Săucești. "Niciodată nu ne-a ascultat. Eu cred că nici nu e în stare! Să lasă funcția asta dacă nu poate să facă dig. Eu, dacă eram în locul lui luam oamenii care m-au votat și stăteam cu ei pe dig. Și ziua, și noaptea. Dormeam acolo cu toții! Nu plecam de acolo până nu se mișca ceva!", a mai afirmat Ionela Rusu, (42 de ani), o altă săteancă din Săucești.

În replică, primarul Manea spune că a aflat că sătenii adună semnături pentru referendum. "Se adună semnături? Să le adune în continuare! Știu despre ce este vorba. Este cineva care vrea să pună mâna pe comună. Eu știu că la inundații am fost alături de ei. Însă, e o chestiune între noi, o chestiune locală. Nu e cazul să apară așa ceva prin ziare!", a declarat edilul comunei.

S-a ascuns de mulțime

Sătenii afirmă că, în ziua când apele au invadat Săuceștiul primarul comunei a stat ascuns de frica mulțimii, o zi întreagă, într-o magazie în spatele Primăriei.

După ce apele s-au retras și pompierii alături de jandarmi au început să scoată mâlul din gospodării, Ștefăniță Manea a plecat în concediu. "Da, am plecat la Iași să-mi dau licența", și-a justificat el absența de trei zile.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite