Bacău: Poliţiştii care au credite, aşteptaţi la bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Bacău s-au conformat ordinului transmis de ministrul de interne, Constantin Traian Igaş, de a purta discuţii cu  bancherii pentru a veni în sprijinul poliţiştilor care au credite la bănci.

S-au aşezat la aceeaşi masă şi, spun ei, au găsit înţelegere. „Eu am discutat la două bănci, unde avem şi carduri de salarii. Problema este că nu se poate lua o decizie pentru toţi. Situaţia diferă de la un poliţist la altul şi de aceea fiecare trebuie tratat diferit. Oricum, băncile sunt dispuse să-i ajute", ne-a declarat Vasile Oprişan, şeful IPJ Bacău.

Poliţiştii care au credite au fost deja înştiinţaţi că pot merge la bancă pentru reeşalonarea sau refinanţarea creditului. „O să vedem ce se poate face pentru cei care nu au şi-au plătit ratele la timp.Oricum, până acum nu a venit niciun poliţist să-mi spună că are probleme şi că nu mai poate achita datoriile", a mai spus Oprişan.

Unii încep să renunţe

Liderul de sindicat al poliţiştilor nu crede că în acest parteneriat bancă- IPJ. „Băncile trebuie să câştige şi nu vor face diferenţe între clienţi. Ele şi-au prezentat ofertele şi atât. Mai departe fiecare salariat îşi va rezolva problema pe cont propriu", a spus Marian Pavel, preşedinte SNP - Bacău.

Potrivit acestuia, unii poliţişti şi-au dat deja demisia pentru că nu mai reuşeau să acopere ratele. „Am avut un coleg la secţie care a plecat în străinătate. Îşi ridicase o casă  cu bani de la bancă, pentru că altfel nu se poate, şi când a văzut că nu-i mai ajunge salariul a renunţat", a mai spus Pavel.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău are peste 1100 de poliţişti, din care mai bine de 70% au credite la bănci.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite