Bacău: Zeci de cornuri și cutii cu lapte au fost găsite depozitate necorespunzător în școli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor din Bacău au încheiat zilele acestea un amplu control la unitățile de învățământ din municipiu dar și din județ. Ei au verificat modul în care se derulează programul "Laptele și cornul", în special, cum se produc și se distribuie produsele alimentare elevilor.

În urma neregulilor pe care aceștia le-au constatat la fața locului, trei distribuitori au fost amendați cu suma de 12.000 de lei, întrucât, au livrat cornuri cu ambalaje deteriorate și cutii de lapte care prezentau diferite nereguli.

În unele situații comisarii au constat că produsele alimentare erau depozitate necorespunzător.

"Cele mai multe probleme le-am întâmpinat la școlile din mediul rural unde, în ciuda faptului că interesul pentru acest program este foarte mare, posibilitățile lor de a gestiona alimentele sunt reduse. În unele depozite era foarte multă umezeală, fapt care duce la degradarea ambalajelor, în special la lapte", ne-a explicat Toader Frățilă, comisar șef la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Bacău.

Dacă distribuitorii au fost amendați, unitățile școlare au primit avertismente. "Am aplicat și cinci avertismente și am lăsat peste tot o serie de măsuri care trebuie luate pentru a nu se ivi probleme pe viitor pentru că, verficările noastre nu s-au oprit aici. Noi sfătuim părinții dar și copiii să ni se adreseze imediat cum au de făcut reclamații cu privire la acest program și modul în care primesc produsele", a încheiat comisarul șef.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite