Bacău: Zece pompieri și un elicopter luptă să salveze viața unui cioban din Brusturoasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petru Tătărușanu (43 de ani), un cioban din comuna Brusturoasa, a rămas blocat la stâna unde lucra după ce s-a rănit la picioare din cauza faptului că a mers descuț prin pădure

Bărbatul a anunțat prin 112 situația în care se află încă de ieri de la ora 16.00. Zece subofițeri din cadrul detașamentului de pompieri din Moinești împreună cu un autocamion de intervenție și o ambulanță au plecat să salveze viața omului însă lucrurile s-au precipitat din cauza drumului impracticabil din comuna Brusturoasa până la stâna unde se afla ciobanul.

Petru Tătărușanu are răni la picioare după ce a mers mai multe ore desculț prin pădurea din comuna Brusturoasa și este suferind de pancreatită cronică. „Mașinile au rămas la marginea unei păduri iar cei zece subofițeri au plecat pe jos. Au mers 17 kilometri până au ajuns la stână, în jurul orei 22.00. Din păcate nu au putut coborî cu el peste noapte pentru că exista riscul de accidentare", a spus Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Bacău.

În această dimineață pompierii au luat hotărârea de a-l transporta pe bărbat la Spitalul de Urgență din Moinești cu un elicopter. Decizia a venit după ce s-a contatat că acesta nu poate fi dus în siguranță pe targă 17 kilometri. „Elicopterul aparține Unității Speciale de Aviație din Iași. A plecat spre Brusturoasa în această dminineață la ora 09.40 și va ajunge la stână în jurul orei 11.15. Este un elicopter de tip MI8 de mari dimensiuni întrucât îi va transporta și pe cei zece subofițeri împreună cu pacientul. Va ateriza pe Stadionul din Moinești iar de acolo o ambulanță va prelua victima pentru a fi transportată la Spitalul Moinești", a mai spus Andrei Grecu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite