Bacău: Zece fete s-au ”bătut” pentru un loc de agent în penitenciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurență mare pe locurile scoase la concurs în această toamnă de Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare (SNPAP) de la Târgu Ocna. Pentru a fi siguri că vor avea un loc de muncă asigurat după ce vor termina studiile, sute de tineri s-au îndreptat către această unitate de învățământ.

La concurs au fost scoase 200 de locuri, 30 pentru femei și 170 pentru bărbați, și au fost înscriși aproape 1200 de candidați.

Cea mai mare bătălie s-a dat între fete, unde au fost zece pe un singur loc. "Situația actuală a pieței locurilor de muncă și a economiei actuale a determinat participarea unui număr impresionant de candidați. Aceștia au susținut probe practice și scrise", ne-a declarat Silvia Vătavu, purtător de cuvânt SNPAP Târgu Ocna.

Unii s-au pierdut la probele practice

Un sfert din candidații înscriși au picat probele de verificare a aptitudinilor fizice și doar cei care au trecut cu brio de acestea au ajuns în bănci pentru examinarea scrisă.

Au susținut teste la Limba și literatura română și Istoria românilor, unde s-au obținut note mari. "Ultima medie de admitere a fost 8.91 la femei și 7,75 la bărbați. Cei care au fost nemulțumiți de rezultat au avut posibilitatea să depună contestație", a mai spus Vătavu. Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare de la Târgu Ocna este singura instituţie de învăţământ din România care asigură selecţionarea şi şcolarizarea  agenţilor de penitenciare.

Cursurile durează 1 an, după care absolvenții sunt detașați la unitățile penitenciare din țară, în funcție de zona din care provin sau de locurile libere.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite