Bacău: Zece bebeluși s-au născut în prima zi din an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ziua de 31 decembrie 2010 au venit pe lume nouă copii. Mamele lor vor beneficia de un concediu maternal de doi ani și o indemnizație mai avantajoasă.

Primul nou-născut din acest an a fost o fetiță de 3 kilograme și care a venit pe lume la ora 2.00. Medicii de la Maternitatea Bacău au avut mult de treabă, pentru că la finalul primei zile din an au număr zece bebeluși.

Nici în ultima zi din an nu a fost mai lejer. Nouă copii s-au născut în data de 31 decembrie. Toți sunt sănătoși însă îi deosebește un lucru. Indemnizația pe care o vor primi mamele lor.

Dacă pentru cei născuți în ultima zi din 2010, mamele primesc un concendiu de creșterea copilului de doi ani și 75% din media ventiurilor nete realizate în ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 3.400 de lei, pentru cei născuți în 2011 mamele trebuie să aleagă.

"Femeile vor trebui să hotărască dacă stau acasă un an și primesc 75% din media veniturilor, respectiv minim 600 de lei și maxim 3.400 de lei, ori doi ani dar nu primesc mai mult de 1.200 de lei, indiferent de venitul realizat", a declarat Gheorghe Apostu, director Agenția Județeană de Prestații Sociale Bacău.

Pentru mămicile care optează pentru indemnizația de un an și se întorc la serviciu mai repede, primesc și un supliment de 500 de lei.

În prezent, în județul Bacău, sunt peste 4.900 de beneficiari de indemnizație de creșterea copilului, din care circa 60% primesc valoarea minimă de 600 de lei și doar 2,2% valoarea maximă de 3.400 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite