Bacău: Vor să scape oraşul de câinii comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mână de oameni care iubesc animalele a luat în grijă zeci de patrupede fără stăpân de pe străzile Bacăului. Le-au construit cuşti, au grijă să le dea de mâncare în fiecare zi şi le fac reclamă pe internet, în speranţa că se găseşte cineva să-i adopte. Niciunul nu şi-a găsit stăpân până acum.

Sătui să tot vadă oraşul plin de maidanezi hămesiţi şi agresivi, reprezentaţii a două ONG-uri din Bacău şi-au dat mâna pentru a găsi o soluţie. Au identificat mai multe zone de la marginea oraşului şi au realizat adăposturi improvizate pentru câini fără stăpân.

„Noi, cei de la «Iubim Natura», ne-am alăturat colegilor de la Asociaţia «Prieteni Necuvântători» şi am început să adunăm de pe străzi câinii abandonaţi şi răniţi. Împreună cu voluntari le construim cuşti, care ne costă în jur de 40 de lei fiecare, îi hrănim şi îi ducem la doctor“, a spus Florin Suciu, preşedintele Asociaţiei „Iubim Natura“.

70 de patrupede în grijă

Voluntarii vor însă ca după ce animalele se fac bine să fie adoptate de băcăuani şi pentru asta au realizat şi un blog unde cei interesaţi pot afla mai multe informaţii.

„Pe blogul sosanimalbacau.worlpress.ro oamenii pot afla poveştile câinilor pe care noi îi îngrijim şi pe care voiam să-i dăm spre adopţie. Dorim să pornim o campanie serioasă de adopţie, pentru că numai aşa problema maidanezilor în Bacău poate fi rezolvată“, a mai spus Suciu.

Anul trecut, voluntarii de la „Prieteni Necuvântători“ au sterilizat peste 70 de câini, dar pentru a putea face mai mult ei aşteaptă ca şi băcăuanii să se implice.

„Locuitorii oraşului trebuie să înţeleagă şi ei că această problemă a câinilor comunitari este şi a lor. Dacă nu-i pot lua acasă, pot merge la adăposturi să-i hrănească, pot să le confecţioneze o cuşcă sau pot deveni membri cotizanţi“, ne-a spus Dana Barcaru, directorul asociaţiei.

Primăria Bacău deţine două adăposturi în care sunt ţinute circa 600 de patrupede. Prea puţin pentru numărul mare de maidanezi de pe străzi, fapt recunoscut chiar şi de oficialii instituţiei. „Dacă am mai avea spaţii nu ar fi nicio problemă, dar nu sunt. Noi îi strângem de pe străzi, îi sterilizăm şi le dăm drumul că nu avem ce face. Mai grav este că acum şi cetăţenii, mai ales cei care stau la curte, îi scot pe poartă şi le dau drumul pe stradă. În ultimii trei ani niciun câine nu a fost adoptat în Bacău“, spune Viorica Marcu, şeful Direcţiei de Spaţii Verzi din Primăria Bacău.

Pe străzile din oraş se preconizează că mai sunt peste 1.000 de maidanezi.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite