Bacău: Virozele respiratorii dau bătăi de cap medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbările bruște de temperatură și răcirea vremii a făcut ca în ultima săptămână peste 500 de băcăuani să ajungă la spital.

Tot mai mulți băcăuani au acuzat probleme de respirație și stare generală proastă asociată cu febră. Diagnosticele puse de medici au fost dintre cele mai severe: pneumonii, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și bronhopneumonii.

"Numai într-o singură săptămână s-au înregistrat 133 de cazuri de pneumonie și 301 cazuri de infecții ale căilor respiratorii. Majoritatea pacienților au primit medicamentație pentru a se trata la domiciliu. Totuși, datorită agravării boliii 77 de pacienți au necesitat internare", a spus Marinela Pascu, purtător de cuvânt la Direcția de Sănătate Publică Bacău. 

Începerea noului an școlar îi face însă pe angajații DSP Bacău să fie îngrijorați în privința răspândirii virușilor. "Din experiența anilor anteriori ne așteptăm să crească numărul virozelor. Preșcolarii și elevii sunt cei mai vulnerabili în umrătorul interval de timp pentru că la școală virușii se răspândesc mult mai ușor", a mai spus Marinela Pascu.

Pentru a evita astfel de situații părinții sunt sfătuiți să monitorizeze atent starea de sănătate a copiilor iar acolo unde sunt simptome de răceală să se adreseze medicilor de la cabinetele școlare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite