Bacău: Vile anticutremur la Racova (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorii imobiliari apelează la soluții ingenioase pentru a-și vinde casele. La Racova, spre exemplu, se vând case antiseism. Proprietarul crede că astfel va atrage clienții care se tot lasă așteptați de aproape doi ani.

Pentru a vinde mai repede un complex de opt locuințe din comuna Racova, la poarta căruia nu bat clienții, un investitor italian s-a gândit să speculeze teama românilor pentru cutremur și și-a denumit vilele „anticutremur".

Cu acest mesaj sunt întâmpinați cei care vor să locuiască într-o casă cu risc seismic zero, după cum este prezentată. Deși promovează acest produs, cei însărcinați să dea relații posibililor cumpărători nu știu să explice ce anume face locuințele atât de sigure.

„Eu sunt doar o intermediară. Știu că sunt din cărămidă, atât doar, în rest nu știu ce au folosit dânșii. Oamenii sună, dar până acum nu s-a vândut niciuna. Zilele acestea îl așteptăm pe italian să vină în țară, că el le-a construit și știe mai bine", ne-a declarat Mariana Alunică.

image

Pentru o vilă de 170 de mp locuibili, ridicată între linia ferată și șoseaua principală, investitorul cere 150.000 de euro negociabili.

Edilul comunei spune că cetățeanul italian a obținut în cele din urmă toate avizele.

„La început au fost ceva probleme, dar au intrat în legalitate până la urmă. Zona și poziția nu prea îl ajută, iar prețul este prea mare. Poate de aceea nu a reușit să le vândă. Că sunt sau nu anticutremur, el știe ce a făcut acolo", ne-a declarat Vlad Toader, primarul comunei Racova.

„Nu există materiale anticutremur"

Cel mai tranșant este însă directorul Inspectoratului de Stat în Construcții care vede totul ca pe o strategie de marketing.

„Nu există materiale anticutremur, așa că nu poți să vinzi o casă sub această denumire. Omul vrea să-și vândă imobilele, atâta tot. Mai grav este că nu pot fi amendați pentru așa ceva. Cunosc acele locuințe, am aplicat chiar și amenzi la momentul ridicării lor pentru că nu aveau autorizație de la CFR. Linia ferată este chiar în spate", ne-a declarat Romulus Strugaru, director ISC Bacău.

image

Și pe vecini îi apucă râsul când citesc bannerul de prezentare. „Am văzut cu ochii mei cum s-au construit. Au folosit materiale obișnuite, care se folosesc la orice casă normală. Și peste toate astea mai mult s-a cărat decât s-a construit. Sunt așa de rezistente că se vede de la poartă cum stau lucrurile. Au pus și ei acolo așa că poate le vinde, dar stau cu ele de aproape doi ani", a spus Vasile Butnaru, un vecin.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite