Bacău: Va fi reabilitat cel mai lung drum județean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Bacău a semnat ieri un contract de finanţare de 18 milioane de euro pentru reabilitarea a 54,8 kilometri de drum judeţean

Este vorba de drumul 252 Huruieşti - Găiceana - Parincea - Bibireşti - Buhoci care va deservi peste 18.000 de locuitori. Banii sunt în proporţie de 98% europeni şi au fost atraşi printr-un proiect derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 2. "Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”.

Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar Organismul Intermediar responsabil pentru acest program este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord- Est, Piatra Neamţ. La semnarea actelor a participat şi secretarul de stat Răzvan Murgeanu. ”Acest drum era pe lista de rezervă dar pentru că s-au făcut economii pe total regiune drumul este în momentul de faţă eligibil", a declarat Murgeanu.

Chiar dacă actele au fost semnate, licitaţia nu va avea loc prea curând. ”O să mai aşteptăm modificarea legii de achiziţii publice. Sunt firme care şi-au făcut un obicei din a contesta licitaţiile şi atunci ar bloca lucrările. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu drumul Căiuţi - Pralea unde lucrările au început abia după un an de zile din cauza unei contestaţii", a spus Dragoş Benea, preşedinte CJ Bacău.

Termenul de execuţie al proiectului este de doi ani şi cinci luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor şi este cea mai importantă investiţie din domeniul infrastructurii judeţului Bacău din 1990 şi până în prezent.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite