Bacău: Unde își pot face băcăuanii vaccinul împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcăuanii se pot vaccina la spital sau la medicii de familie.
Băcăuanii se pot vaccina la spital sau la medicii de familie.

Numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu virusul A H1N1 i-a determinat pe medici să înființeze în județ centre speciale de vaccinare la solicitarea pacienților. Băcăuanii se pot vaccina la cerere la medicii de familie dar și la Spitalul Județean de Urgență.

Ca urmare a numărului tot mai mare de solicitări din partea băcăuanilor pentru vaccinarea împotriva gripei noi, Direcția de Sănătate Publică Bacău a hotărât, cu acordul Ministerului Sănătății, înființarea în regim de urgență a unor centre speciale de vaccinare.

Un centru a fost înființat la Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Bacău și la nivelul secțiilor cu același regim din spitalele din Moinești și Onești.

Urmează ca în scurt timp să fie deschise secții și în Buhuși și Comănești.

"Băcăuanii se pot vaccina și la medicii de familie care au primit câte 50 de doze la sfârșitul lunii decembrie. Acum, avem cereri suplimentare din partea acestora", ne-a precizat Aura Crețu, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Cadrele medicale au fost luate cu asalt de solicitările pacienților. "Am cerut 50 de doze ,însă acum, mai vreau o suplimentare cu alte 100 de doze, deoarece tot mai multă lume vrea vaccinul în perioada aceasta, după ce au văzut ce s-a întâmplat în țară și cât de repede se răspândește virusul", ne-a declarat Luminița Munteanu, medic de familie.

La centrele de vaccinare se pot prezenta persoanele care nu au asigurare medicală și care nu au medic de familie.

La Spitalul Județean au fost primite deja 500 de doze de vaccin, la Onești 300 de doze și la Moinești alte 200 de doze. În total, medicilor de familie le-au fost date 18.500 de doze.

Pentru a fi siguri ca se va asigura necesarul de doze pentru populație Direcția de Sănătate Publică Bacău a mai solicitat de la Ministerul Sănătății alte 20.000 de doze.

La nivel de județ, până în prezent, s-au înregistrat un număr de 264 de cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă și două decese.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite