Bacău: Un tânăr a murit strivit de un utilaj la construirea digului de la Săucești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci tone de piatră au căzut peste el
Cinci tone de piatră au căzut peste el

Costinel Alexandrescu (23 de ani) a murit pe șantierul de construcție al digului din zona Schineni, comuna Săucești. Tânărul de loc din Turnul Severin, tată a două fetițe, lucra la o firmă din Satu Mare, care execută în acest moment lucrări de întărire cu piatră a malurilor Siretului.

Martorii afirmă că omul se afla la volanul unei vole care ridica piatra pe marginea albiei. „Când a văzut că pârâie cuva plină cu piere deasupra capului său, tânărul a sărit din mașină și toată greutatea, de vreo cinci tone a căzut peste el. Era fix pe marginea râului și a căzut în apă. L-au scos rapid. El tras aer în piept de două ori și a murit. Poate dacă rămânea în cabina volei, scăpa cu viață...", a explicat Ștefăniță Manea, primarul comunei Săucești.

Familia îndurerată a ridicat ieri dimineață cadavrul tânărului de la morga Spitalului Județean de Urgență din Bacău. „Am venit de la 600 de kilometri distanță ca să-l luăm acasă, mort. Au rămas orfani doi copii. Firma de construcții la care el lucra ne-a plătit toate cheltuielile cu înmormântarea, însă el tot nu mai e cu noi", a afirmat cu ochii în lacrimi Constanța Alexandrescu, mama tânărului.

ITM confirmă: „Accident de muncă!"

Cristian Cucuian, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău confirmă accidentul de muncă. „Ancheta se desfășoară pe două planuri: poliție și ITM. Este o anchetă complexă, care, din punctul nostru de vedere, va dura aproximativ o lună, până ce vom da un verdict. Din cercetările preliminare, firma este cu actele în regulă și firma nu riscă nicio pedeapsă. Păcat doar că a murit un om", a declarat directorul Cucuian.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite