Bacău: Un podeț a fost rupt în comuna Căiuți din cauza ploilor abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Precipitațiile masive din ultimele ore a făcut ca un un podeț din comuna Căiuți a județului Bacău să cedeze în fața apei. Aluviunile s-au împrăștiat pe DN 11A pe o porțiune de circa 100 de metri.

Ploile care s-au abătut asupra Bacăului noaptea trecută și în această dimineață au făcut ca un podeț din comuna Căiuți să cedeze în fața apei.

"La fața locului s-au deplasat echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Onești și s-a luat legătura imediat cu reprezentanți de la Secția Bacău a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri. S-a intervenit cu un excavator și o autobasculantă pentru decolmatarea unui șanț și a podețului", ne-a spus Adina Tănase, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

Aluviunile s-au împrăștiat pe DN 11A pe o porțiune de 100 de metri, motiv pentru care în zonă se circulă cu dificultate. Tot din cauza ploilor din această dimineață, pompierii au intervenit și în Comănești, unde au fost inundate curțile a două locuințe și două beciuri.

De asemenea, și în comuna Podu Turcului beciul și subsolul unei locuințe a fost inundate complet. O echipă de nouă pompieri au mers la fața locului unde au intervenit cu două autospeciale și o motopompă.

Ploile vor continua și în următoarea perioadă. Meteorologii avertizează că astăzi de la ora 12.00 și până mâine la ora 21.00, județul Bacău se va afla sub incidența Codului Galben.

Catitățile de apă vor depăși 25, 30 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 50 de litri pe metru pătrat. Vor fi condiții de grindină și vântul va prezenta intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite