Bacău: Un om de afaceri din Onești a sechestrat și snopit în bătaie doi angajați

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri și cetățeanul turc au fost duși în fața instanței
Omul de afaceri și cetățeanul turc au fost duși în fața instanței

Complice la această fapta i-a fost un amic, de origine turcă. Amândoi au fost reținuți 24 de ore pentru infracțiunile de lipsire de libertate, tentativă la omor calificat și lovire iar în această seară procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău i-au trimis la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Faptele s-au petrecut aseară în complexul hotelier din Onești deținut de omul de faceri, Mihai Iancu (53 ani). Potrivit victimelor, Sorin Șerban, bucătarul șef, și Alexandru Cosma, pizzer, acesta s-ar fi enervat când a văzut că lipsesc mai multe slicle de vin din cramă și i-a chemat să dea explicații.

Când au ajuns acolo, Mihai Iancu și cetățeanul turc, Erchin Acmambet (31 ani), au început să-i lovească cu pumnii și picioarele și să-i forțeze să bea câte un litru de whisky de fiecare. Anchetatorii spun că cei doi au fost loviți cu sticlele în cap și bătuți continuu mai bine de o oră. Același lucru spune și Sorin Șerban, una dintre victime.

"Ne-au forțat să bem după care ne-au bătut o oră și jumătate cu bestialitate. Când colegul meu a leșinat a chemat șoferul și i-a spus să-l ia, să-l ducă la spital și să spună că l-a găsit pe stradă beat și bătut", a declarat Sorin.

Acesta a rămas în continuare în complex unde a fost spălat și schimbat de haine pentru a nu fi găsit plin de sânge. Într-un moment de neatenție a reușit să fugă. "A trimis pe cineva de acolo să cumpere o cămașă nouă, m-au spălat, m-au îmbrăcat, știu că a venit patronul și îmi spunea ceva dar nu realizam ce spune. În cele din urmă am reușit să ies", a mai spus victima.

Acesta a anunțat imediat poliția, dar până au ajuns anchetatorii la fața locului, totul era lună. "Au înlăturat de la fața locului aproape toate probele. Au spălat pereții de sânge, au aruncat mobilierul și au șters imaginile de pe camerele de supraveghere. Ancheta a fost îngreunată, mai ales că a încercat să influențeze martorii. Suspecții nu cooperează și sunt contradictorii în declarații", ne-a declarat Felix Bănilă, procuror de caz.

Bucătarul a fost văzut de un medic și lăsat să plece acasă. Colegul său, Alexandru Cosma, a fost adus la Spitalul Județean de Urgență (SJU)Bacău în comă. "A fost adus de la Onești cu fractură de bază craniu și în comă de gradul II. A fost internat în Secția de Neurochirurgie, iar acum este conștient și este în afara oricărui pericol", ne-a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău.

Mihai Iancu este cunoscut în oraș ca un om de care este bine să te temi, dar cu toate astea a reușit să-și țină până acum cazierul curat.

Dacă va fi găsit vinovat pentru acuzațiile care i se aduc în acest dosar, Iancu și amicul său, riscă să petreacă până la 15 ani după gratii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite