Băcău: Un bloc de locuinţe a sărit în aer. Doi răniţi grav (UPDATE VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 100 de locatari ai blocului vor fi cazaţi într-un internat
Cei 100 de locatari ai blocului vor fi cazaţi într-un internat

Sute de oameni s-au adunat la fața locului și zeci de pompieri abia fac față situației în timp ce blocul arde ca o torță.

Ora 13.30 Cei doi bătrâni care au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău nu au avut nicio şansă în faţa exploziei. Pompierii au găsit-o pe Lili Marian în zăpadă cu hainele rupte după ce suflul exploziei a aruncat-o pe geam iar pe soțul ei, Luca Marian, pompierii l-au scos de sub dărâmături. ”Bărbatul era într-o stare foarte gravă când l-am găsit. L-am dus imediat la ambulanță”, a spus lt. Viorel Gugleș din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Bacău.

Ora 13.20 „Eram în bucătărie şi pregăteam ceva la aragaz. Am auzit o bubuitură ca de rachetă. M-am dus în dormitor la soţia mea. Am găsit-o printre dărâmături, cu hainele smulse“, a povestit Ion Leonte (79 de ani), proprietarul apartamentului de la etajul 1, distrus de explozie. Soţia lui a fost dusă la spital.

Ora 13.10. Polițiștii rutieri au mers în zonă, unde deviază circulația. Șase mașini parcate în apropierea blocului au fost avariate în timpul deflagrației.

Ora 12.50. Locatarii blocului, dar şi vecinii din cartier, afirmă că au simțit miros de gaze încă de ieri dimineața. ”Vecinii au anunțat E.ON Gaz să vadă ce se întâmplă, însă nimeni nu a venit la fața locului”, a declarat Albert Zaharia, de 63 de ani. Afirmația sa este susținută și de Sorin Șova, directorul Poștei Bacău, care locuiește în același bloc, dar la altă scară. ”Am simțit și eu miros de gaz de ieri. Îmi pare rău că nu am anunțat la E.ON Gaz. Acum îi am pe conștiință pe oamenii afectați de explozie”, afirmă Șova.

Ora 12.40 Doi bătrâni de 70 de ani, soț și soție, au intrat în urmă cu doar câteva minute în sala de operație. Oamenii au arsuri pe 25% din suprafața corpului, dar și alte traumatisme. ”Echipa de medici este formată din chirurgi plasticieni, generaliști și ortopezi. Nu se poate pronunța nimeni cât timp va dura intervenția chirurgicală”, a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Ora 11.37. Pompierii au reuşit să stingă incendiul după aproape o oră de la izbucnirea lui. Explozia a fiost cauzată de acumularea de gaze de la subsolul blocului. Potrivit specialiştilor, în urma deflagraţiei a fost afectată structura de rezistenţă a imobilului.

Romeo Stavarache, primarul Bacăului, susține că reabilitarea blocului va dura câteva luni.

Locatarii sunt în stare de șoc. „Din câte ştiu, doamna Leonte era bolnavă. Oare a supravieţuit?", a mai spus Lucica Neagu, administratorul blocului.

Explozia a distrus zidurile blocului

Ora 11.10. Peisajul este dezolant. Pereții apartamentelor, ferestrele, balcoanele, au fost distruse de suflul exploziei și de flăcările care ajunseseră până la etajul 3. În jur sunt oameni disperați, care refuză să părăsească zona și sute de curioși. Persoanele rămase fără casă vor fi cazate temporar la Liceul de Telecomunicații „N. V. Karpen“.

Citește și:

Neamţ: Explozie la un bloc din Roman

NEAMŢ: Ipoteză-şoc: Voicu a provocat explozia din Roman cu bună ştiinţă

Ora 10.56. Lucica Neagu, administratorul blocului, susține că niciunul dintre băcăuanii care locuiesc în blocul distrus nu are casa asigurată. Cei de la E.ON au oprit gazul în tot cartierul.

„Bubuitura s-a auzit în jumătate de oraș. Am venit în grabă să văd ce s-a întâmplat“, a povestit Emil Uricariu, locatar.

Explozia a avut loc din cauza unor acumulări de gaze

Ora 10.50. Marian Luca, proprietarul apartamentului nr. 1 unde s-a produs explozia, a fost transportat la spital în stare gravă. Celelalte două victime sunt Ion și Elena Leonte, care locuiau la apartamentul nr. 4, la etajul I.

„M-a trezit explozia, ceva de coșmar. Geamurile erau peste mine, iar ușa s-a făcut țăndări“, a spus Cristian Păduraru, locatar.

Ora 10.15. Angajații de la Serviciul Județean de Ambulanță susțin că până în prezent au acordat asistență medicală la trei victime care prezentau arsuri.

Imobilul se află pe strada Martin Horia nr. 22. Flăcările au cuprins întreaga clădire de la parter până la etaj. Patru mașini de pompieri și mai multe ambulanțe au sosit la fața locului. Nu se cunoaște numărul victimelor.

Generalul Simionescu de la ISU a dat dispoziții pentru stingerea incendiului

Citește și:

Bacău: „Mi-a explodat casa noaptea"

Bacău: Panică după explozia care a avut loc la Zemeş

Explozie la Timişoara: Doi tineri au fost arşi şi o casă a fost distrusă. Un cartier nu are gaz, iar un bulevard este blocat

„Blocul este afectat în mare măsură“, a declarat Constantin Scripăț, prefectul Bacăului.

Vezi o filmare de amator de la faţa locului:

Vom reveni cu amănunte.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite