Bacău: Un bărbat a fost decapitat în urma unui șoc electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima încerca să remedieze o defecțiune
Victima încerca să remedieze o defecțiune

Un bărbat din comuna Răcăciuni a avut parte de un sfârșit cumplit. Electrician de meserie, Silvestru M. (50 ani) a murit electrocutat chiar în timp ce încerca să remedieze o defecțiune apărută la un transformator electric aflat în curtea unei societăți comerciale.

Salariații firmei au văzut o flacără puternică iar când s-au apropiat l-au găsit carbonizat. „Eu am venit întâmplător să mă interesez de ceva și chiar atunci un coleg întreba de el. Când ne-am uitat alături, el era mort. De când îl știu eu este electrician. Când se strica ceva prin comună, pe el îl chema să repare", spune Ion Sava, martor. Șocul electric a fost atât de puternic încât omul a fost decapitat.

ITM face anchetă

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului (ISUJ) Bacău au fost solicitați să intervină și să coboare cadavrul de pe transformator. „Am fost chemați pentru recuperarea unei persoane electrocutate pe un transformator. Aceasta era în poziție de lucru și nu se știe dacă avea autorizație să efectueze lucrări la transformator. A fost găsit decedat ca urmare a electrocutării,  100% carbonizat iar capul este desprins de trunchi ca urmare a arcului electric", a spus  Cătălin Buftea, ofițer ISUJ Bacău.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a deschis deja o anchetă. „Suntem în faza premergătoare începerii verificărilor privind producerea evenimentului. Vom vedea dacă victima a avut sau nu contract de muncă și cine a dispus efectuarea acestor lucrări pe instalația de înaltă tensiune", a declarat Ioan Andrei, inspector în cadrul ITM Bacău. Bărbatul avea două fete.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite