Bacău: Ultimul magazin de vise, imposibil de închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii drogurilor ușoare nu se dau plecați de pe piața băcăuană. Ultimul magazin de vise care mai funcționează în municipiu este cel de lângă Sala Ateneu și pare imposibil de închis.

Conducerea Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului (OJPC) Bacău a emis zilele trecute o decizie de sigilare a magazinului, însă aceasta a fost ignorată de proprietar care a contestat hotărârea și își vede în continuare de afacere.

Noi am fost acolo cu doi comisari și trei polițiști. S-a întocmit un proces-verbal de suspendare a activității, dar deja au contestat decizia noastră prin jurist. Nu știam că au deschis din nou magazinul. Ei spun că vând hrană pentru păsări și semințe de flori", ne-a spus Toader Frățilă, directorul OJPC Bacău.

Autoritățile nu pot face nimic

Și Primăria Bacău a suspendat autorizația de funcționare a punctului de lucru, dar vânzarea merge mai departe. Proprietarul a atacat hotărârea de Consiliu Local care interzice comercializare drogurilor ușoare pe raza municipiului și până la pronunțare ignoră toate demersurile autorităților de închidere.

Numai noi i-am dat amenzi de aproape 100.000 de lei pentru că funcționează fără autorizație. Nu plătește nicio amendă. Am confiscat mai multe plicuri, însă analizele arată că nu fac parte din categoria celor interzise. Practic, nu poți merge să pui lacătul pentru că este proprietate privată. Poți doar să-l sancționezi", explică Benone Tocilă, directorul adjunct al Poliției Locale Bacău.

În perioada următoare, polițiștii vor să extindă controalele și în baruri și discoteci pentru depistarea vânzătorilor ambulanți.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite