Bacău: „Ucigaşul moral al italianului sunt eu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lenuţa Maftei are remuşcări pentru că Marius a ajuns după gratii
Lenuţa Maftei are remuşcări pentru că Marius a ajuns după gratii

Mărturia aparţine mamei lui Marius Maftei, tânărul acuzat că a ucis în august, cu lovituri de cuţit, italianul care îl găzduia. Femeia se consideră vinovată de plecarea băiatului ei în peninsulă pentru că nu i-a oferit şansa de a trăi într-o familie echilibrată.

 Lenuţa Maftei (41 de ani)din Buhuşi, judeţul Bacău, se consideră autorul moral pentru situaţia în care a ajuns fiul său, Marius Maftei (20 de ani), acuzat de crimă de poliţiştii italieni.

Tânărul, plecat la muncă în Italia în urmă cu trei ani, a fost arestat de Poliţia din Caltagirone (Sicilia) pe 26 august 2010, fiind acuzat că l-a ucis pe Giuseppe Ghiandinoto, proprietarul casei în care acesta locuia în chirie.

Femeia a aflat de situaţia fiului ei în urmă cu o săptămână. De altfel, Marius Maftei nu a mai vorbit cu familia sa de aproape doi ani. Cea care i-a dat vestea este Paula Gheţie, sora ei, stabilită în Baia Mare, care a aflat de acuzele aduse nepotului ei din presă.

Viaţă haotică de la 15 ani

De atunci Lenuţa nu mai are linişte. Crede că plecarea fiului în Italia a avut loc din cauza ei. „Eu trăiesc de mai mulţi ani cu altcineva deşi nu am divorţat de tatăl lui. Nu putea veni în vizită la mine din cauza tatălui concubinului meu care nu-l lăsa. Dacă a făcut crima, eu sunt vinovată. Din cauza mea a plecat în Italia“, a spus Lenuţa Maftei.  

Marius a decis să plece în Italia la un an după despărţirea părinţilor şi a renunţat la şcoală înainte de a termina zece clase. Vasile Maftei, unchiul băiatului, nu are o părere foarte bună despre nepotul său şi crede că Marius este victima propriei familii.

„Era mai golănaş. Fuma, consuma alcool şi nici de şcoală nu se mai ţinea. Mama lui nu avea grijă de el, iar de tatăl său nu prea mai asculta. Nu era însă violent şi asta mă face să mă întreb dacă el este adevăratul criminal“, a spus unchiul tânărului.

„Este o înscenare“

Paula Gheţie are însă altă părere despre nepotul ei. „Este o înscenare. Îl cunosc bine pe Marius. L-am crescut când era mic. Italienii caută un ţap ispăşitor. În casa italianului el era singurul român. Putea să fie drogat de ei şi pus să recunoască ceva ce n-a făcut“, a spus Paula Gheţie.

Potrivit presei italiene, Marius Maftei ar fi primit 500 de euro pentru a-l ucide pe italian. Banii proveneau de la Teresa Trombino, soţia victimei, arestată şi acuzată că este autorul moral al crimei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite