Bacău: Turiştii ocolesc „Perla Moldovei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţinii vizitatori care ajung în staţiunea montană Slănic sunt atraşi de zecile de izvoare de apă minerală din zonă. Administratorii hotelurilor şi pensiunilor din staţiunea turistică au redus costurile pentru cazare în speranţa că în acest fel vor deveni mai atractive.

Turiştii se lase aşteptaţi în staţiunea Slănic Moldova. Deşi ofertele agenţilor de turism sunt greu de refuzat, în acest an „Perla Moldovei pare“ să fi ieşit din topul preferinţelor moldovenilor. „Staţiunea e aproape pustie. Nu ştiu care ar fi metodele pentru atragerea turiştilor. Ofertele pe care le avem sunt mai mult decât acceptabile. Cu toate acestea, oamenii nu ne calcă pragul“, a spus bioterapeutul Dănuţ Ciurlică, reprezentantul unui complex turistic.

În speranţa că vor atrage turiştii, administratorii hotelurilor şi ai pensiunilor din Slănic Moldova au redus costurile pentru cazare şi celelalte servicii. Astfel, o cameră dublă costă 160 de lei, în această sumă fiind incluse trei mese pe zi, jacuzzi cu ape minerale, masaj, acces la piscină, sala de gimnastică şi internet. „Am mai avut solicitări pentru Slănic, atât pentru baza de tratament, cât şi din partea elevilor care au mers în excursii tematice. Nu a fost interes ca altădată“, a afirmat Dumitru Nănescu, reprezentantul unei agenţii de turism din Bacău.

Aglomeraţie doar în weekend

Singura perioadă în care staţiunea prinde viaţă este la sfârşit de săptămână, când locurile de cazare se ocupă aproape în totalitate. „Merge mai rău ca anul trecut. Doar în weekend e bine. În rest, gradul de ocupare este de 60 la sută“, precizează Cristian Badiu, administratorul unei vile din staţiune.

Specialiştii spun că izvoarele din Slănic fac minuni în cazul afecţiunilor sistemului osos, al spondilozei, herniei de disc, scoliozei, afecţiunilor digestive şi ginecologice. Pe lângă tratament, turiştii care ajung în Slănic Moldova au numeroase alternative pentru petrecerea unui sejur de neuitat.

Cei care vor să cunoască frumuseţile zonei pot vizita cazinoul construit în 1894 şi Cascada Slănic, situată la o altitudine de 599 de metri. De asemenea, se mai pot face drumeţii la „300 de scări“, pe dealul Dobru (826 de metri altitudine), la Mănăstirea Runc din Oneşti sau la Palatul Ghica din Comăneşti.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite