Bacău: Transportul în comun, paralizat de greva șoferilor de autobuz (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un protest spontan al șoferilor de la SC Transport Public SA Bacău i-a făcut pe băcăuani să aștepte în zadar autobuzele cu care ar fi trebuit să ajungă la lucru.

UPDATE ORA 14.30: Greva continuă. Băcăuanii sunt nevoiți fie să meargă pe jos, fie cu microbuzele extrem de aglomerate, fie să apeleze la soluția mai costisitoare a taximetrelor. La ora 14.25, reprezentanții protestatarilor și conducerea societății Transport Public încă negociau. "Nu pot să spun nimic deocamdată, situația a rămas neschimbată. Suntem în negocieri. Încerc să îi conving pe șoferi să reia lucrul, măcar la o treime din capacitatea obișnuită", a declarat directorul general Bogdan Ghervan.

Șoferii greviști au stabilit și o listă de revendicări. "Vrem salarii de 2.000 de lei, nu de 800 - 1000, cât avem acum. Vrem să primim sporul de vechime, bonuri de masă pe care să le putem folosi în orice magazin, nu să fie ștampilate. Totodată, cerem eliminarea din firmă a persoanelor fără atribuții concrete, care stau pe salarii de 25-30 de milioane. Și am decis schimbarea liderului de sindicat, care face taximetri în timp ce noi facem grevă", a spus Ion Pavel, șofer la Transport Public.

Soții Tătaru au așteptat mai bine de jumătate de oră sosirea unui autobuz în stație și au aflat de grevă de la reporterul Adevărului de Seară. "Normal ar fi fost să o anunțe cumva, să nu ne lase să așteptăm degeaba în stație atâta timp. De jumătate de oră așteptăm. O să luăm un maxi-taxi, dar sunt puține și foarte aglomerate. Cu taximetrul nu ne permitem să mergem, că și biletele de autobuz ne costau destul", spune Viorica Tătaru.

Și Filica Popa este nemulțumită. "Și cu abonamentul ce fac ? L-am plătit degeaba. Nu pot lua taximetrul, cred că voi merge pe jos, deja am întârziat unde aveam treabă", spune femeia. Șoferii greviști au refuzat în această dimineață să mai iasă pe trasee, nemulțumiți de salariile prea mici, de pierderea bonurilor de masă și de faptul că firma ar avea prea multe persoane cu funcții de conducere și salarii foarte mari, nejustificate de volumul de muncă.

"Facem grevă pe termen nelimitat. Avem salarii de 800 de lei și am fost obligați să luăm concediu fără plată zece zile. Conducerea ne-a suspendat fără să aibă acest drept. Ne-am săturat de dictatură", a spus Vasile Gîrbuleț, reprezentantul șoferilor.

Mai multe detalii despre greva șoferilor de la Transport Public găsiți în Adevărul de Seară.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite