Bacău: Toate persoanele audiate în cazul „Bariera“ au fost lăsate în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii nu au reușit să obțină probe suficiente pentru a cere arestarea preventivă a suspecților. Anchetatorii consideră că descinderile din Piatra Neamț au fost un succes și un pas înainte pentru prinderea celor care l-au bătut pe Puiu Mironescu

MAI CITIȚI

27 de percheziții la primele ore ale dimineții

Audierile în cazul „Bariera“ au depășit 25 de ore

Descinderile efectuate de peste 400 de polițiști și jandarmi din mai multe județe ale țării în cele 27 de imobile din Piatra Neamț și localitățile limitrofe s-au soldat cu un eșec.

Toată acțiunea, care a avut drept scop depistarea celor care l-au agresat în seara de 14 februarie, la ieșirea din Bacău, spre Lilieci, pe Ion Dumitru Mironescu, zis Puiu nu au reușit să scoată la iveală niciun vinovat. După audierea a peste 20 de persoane timp de 25 de ore procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău nu au solicitat emiterea de mandate de arestare pentru niciuna dintre persoanele anchetate.

Motivul invocat de aceștia este lipsa de probe suficiente care să-i determine să recurgă la o astfel de măsură. Cu toate acestea procurorii consideră că acțiunea „Bariera" a fost una de succes care îi va ajuta în desfășurarea anchetei. „Mulți dintre cei aduși la Parchet în urma descinderilor cu siguranță nu s-ar fi prezentat la audieri dacă nu erau aduși în baza unor mandate. Am reușit să contactăm pe cei mai mulți dintre suspecți, să avem un prim contact cu ei și să le comunicăm învinurile care li se aduc", a spus Felix Bănilă, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

S-a pierdut urma suspectului principal

Procurorii au dispus însă începerea urmăririi penale pentru mai bine de 20 de persoane. Acestea sunt acuzate de tenativă de omor deosebit de grav. „Acuzația este una generică. Participația este însă graduală iar încadrarea juridică se va face în funcție de rolul pe care l-a avut fiecare în săvârșirea faptei", a mai spus Bănilă.

La o parte din persoanele audiate s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii ADN-ului  însă procurorii au recunoscut că s-au izbit și de refuzuri. Cea mai mare dezamăgire a fost însă neaducerea la Parchet a lui Adrian Marin Botez, zis Tâță, considerat principalul suspect în cazul tentativei de omor asupra lui Puiu Mironescu.

Chiar dacă au avut mandat de aducere în momentul descinderii acesta nu a fost găsit la domiciliu. „Nu știm în acest moment unde se află. Este posibil să fi părăsit țara dar la fel de probabilă este și varianta că se află încă în România. O parte din cei audiați fac parte din clanul Țâță", a spus prim procurorul Prachetului de pe lângă Tribunalul Bacău. Acesta a confirmat faptul că în următoarea săptămână vor urma alte audieri în cazul „Bariera".

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite