Bacău: Toamna aduce un nou val de disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de bugetari şi-au făcut bagajele după reducerile de personal impuse de Guvern.

Aproximativ 700 de persoane din domeniul public au fost înştiinţate că şi-au pierdut serviciul. „Nu mai puţin de 692 de băcăuani vor rămâne fără un loc de muncă. Aceştia se află în ultimele zile de muncă la serviciu“, ne-a declarat Dan Buftea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău. Notificările de concediere colectivă au fost depuse la ITM încă din luna august. Astfel, la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă vor fi disponibilizate 27 din cei 75 de angajaţi, iar la Casa Judeţeană de Pensii se vor renunţa la 26 din cele 115 de posturi.

„De asemenea, Poliţia Comunitară din Comăneşti va concedia 50 din cei 75 de lucrători, iar Unitatea Administrativ Teritorială, tot din Comăneşti, renunţă la 45 din cei 275 de salariaţi“, a mai spus Dan Buftea. Totodată, de la Ispectoratul de Stat în Construcţii din Bacău vor pleca acasă 100 de oameni, iar de la Poliţia Primăriei 141 din 317 de angajaţi.


„Cifra şomerilor creşte“

Nici Primăria nu va scăpa de concedieri. De aici vor pleca în şomaj 250 de bugetari din 963. Acestora li se adaugă 14 salariaţi din 85 de la Oficiul de Cadastru şi 39 de angajaţi din 561 de la CET Bacău. „Cifra şomerilor va creşte în această perioadă. La sfârşitul lunii august, în evidenţele noastre se aflau 20.212 şomeri“, a spus Daniela Bălan, purtător de cuvânt la AJOFM.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite