„Toamna Colecţiilor“, magnet pentru filatelişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La „Toamna Colecţiilor“, colecţionarii cumpără piese unicat
La „Toamna Colecţiilor“, colecţionarii cumpără piese unicat

Sâmbătă şi duminică, pasionaţii de filatelie, antichităţi, numismatică, medalistică şi bibliofilie vor putea lua parte la cea de a IX-a ediţie a expoziţiei „Toamna Colecţiilor“.

Evenimentul va reuni în cele două zile peste 200 de colecţionari din 15 oraşe din România, dar şi din Republica Moldova şi Rusia (Sankt Petersburg).

Aur mondial la filatelie

Cu acest prilej, băcăuanii prezenţi la expoziţie, dar şi ceilalţi invitaţi, vor putea admira în premieră exponatul filatelic „Postal Stationery, Romania 1870 – 1905“, medaliat cu aur, pe 10 octombrie 2010, la Expoziţia Mondială de Filatelie care s-a desfăşurat la Lisabona.

„Este primul aur obţinut de Moldova şi al şaselea pe care îl cucereşte România la un campionat mondial după 1990“, a declarat Ioan Catană, vicepreşedintele Asociaţiei Filatelice „Grigore Pascu“ din Bacău. Exponatul este compus din 128 de planşe, fiecare conţinând între două şi şase piese compuse din cărţi poştale, benzi pentru ziare, mandate poştale, probe de tipar, eseuri, varietăţi şi piese unicat.

Exponate la vânzare

Pe lângă acest exponat, cei prezenţi la „Toamna Colecţiilor“ vor putea admira o serie de obiecte rare, o panoplie cu materiale filatelice, dar şi o colecţie impresionantă de monezi rare. Pentru cei pasionaţi şi dornici să-şi completeze colecţiile personale, o parte dintre obiecte vor fi scoase  la vânzare. Expoziţia va fi deschisă în cele două zile de weekend între orele 08.00 şi 18.00.

„Evenimentul este cel mai mare de acest gen din Moldova şi, din acest motiv, nu toate exponatele vor fi scoase la vânzare. Mare parte din ele sunt aduse doar pentru a fi expuse. Din 1990 şi până acum, Bacăul conduce detaşat în clasamentul celor mai puternice centre filatelice din România“, a mai  spus Catană.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite