Bacău: Tinerii încep bătălia pentru cele mai bune planuri de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii afaceriști au ocazia de a se înscrie pe data de 5 iulie la ora 9.00 în cea de a doua etapă a Programului "Start" demarat de Oficiul Teritorial pentru Inteprinderi Mici și Mijlocii Bacău.

În a doua parte a proiectului cele mai bune planuri de afaceri vor fi finanțate de la bugetul de stat, prin intermediul unei alocații financiare nerambursabile de până la 100.000 de lei de beneficiar.

"Suma pe care o va primi tânărul afacerist va reprezenta 70% din valoarea investiției. Persoanele care nu vor avea posibilitatea de a acoperi partea de 30% pot obține credit bancar de la o unitatea parteneră oficiului, dar nu mai mult de 50.000 de lei de solicitant", ne-a declarat Cristina Ghindă, purtător de cuvânt în cadrul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii (OTIMM) Bacău.

Cele mai bune planuri de afaceri vor fi selectate în funcție de un punctaj. "Cu cât dosarul are mai multe puncte cu atât mai bine. Ca element de noutate anul acesta, în formularul de inscriere on-line, tinerii care vor opta pentru credit bancar, pentru a-și putea acoperi cota-parte din finanțare, vor primi la momentul înscrierii 10 puncte, spre deosebire de cei care nu vor solicita credit, și care vor beneficia doar de 3 puncte", a declarat Valentina Jitaru, șef oficiu.

Ea a mai explicat că  tinerii care au finalizat cursurile de perfecționare Empetrec vor avea și ei un avans de 25 de puncte la înscriere.

Formularul de aplicare poate fi consultat pe site-ul Agenției pentru Implementarea Programelor pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii.

Bugetul alocat pentru ediția din acest an a programului este de 6.000.000 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite