Bacău: Terapie prin artă la Studioul de pictură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul s-a deschis în incinta Casei de Cultură. Un abonament de patru şedinţe costă 70 de lei.

Amatorii de artă se pot relaxa în timpul liber la un nou Studio de Pictură deschis în incinta Casei de Cultură din Bacău. Membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România Cursurile ţin aceste cursuri. „Când am deschis studioul am vrut să promovez în rândul oamenilor conceptul de terapie prin artă. Adică, elevii mei să se relaxeze şi să uite de grijile zilnice pictând“, a spus Bianca Rotaru, coordonator.

În timpul săptămânii sunt aşteptaţi la lecţii adolescenţii şi chiar persoane trecute de vârsta a doua, iar preşcolarii pot veni sâmbătă la cursuri. „Sâmbăta de la 10.00 la 12.00 lucrez cu cei mici, iar în timpul săptămânii, în special după ora 14.00, vin adulţii. Cei care vin la studio nu trebuie să-şi cumpere materiale. Aici primesc totul gratuit“, a mai spus artista.

Lecţii de confecţionat bijuterii handmade
Tinerele care aleg să meargă la studio de săptămâna viitoare vor avea ocazia să înveţe pe lângă tehnici de pictură pe sticlă sau pânză, şi confecţionarea bijuteriilor din pastă polimerică. „Bijuteriile handmade sunt foarte căutate. Am zis că sigur vor avea succes mai ales printre adolescente“, a afirmat Bianca. Deocamdată, tinerii care vin la club lucrează cu acrilice, uleiuri şi acuarelă pe pânză, sticlă sau carton.

„Vin aici pentru că simt nevoia să fac ceva diferit după şcoală. Vreau să învăţ să-mi fac propriile tablouri pe viitor“, a explicat Monica Dragomir, venită la studio prin asociaţia „S.O.S Satele Copiilor“. Mai nou, la club se predau şi lecţii de făcut ornamente pentru Crăciun. La sfârşitul anului se va organiza o expoziţie cu cele mai reuşite lucrări.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite