Bacău: Tablouri „pictate“ digital la Galeria Nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Nicodim a pictat tablourile cu ajutorul calculatorului
Teodora Nicodim a pictat tablourile cu ajutorul calculatorului

Băcăuanii care îndrăgesc arta contemporană au ocazia de a admira în weekend o expoziţie inedită de tablouri la Galeria Nouă, de la sediul filialei Bacău a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) din România.

Colecţia de lucrări a fost intitulată „BCN&friends“ şi este realizată de către artista Teodora Nicodim. „Este pentru a doua oară când expun lucrările mele în Bacău. Am adus pentru public o serie de tablouri care reflectă anumite momente pe care le-am trăit în vacanţa din vara aceasta la Barcelona“, a zis artista.

Ea a încercat să aducă un suflu nou printre artiştii băcăuani realizând compoziţii pornite de la fotografii modificate pe calculator. „Ceea ce fac eu se numeşte pictură digitală. Nu folosesc culorile propriu-zise, ci modific fotografii făcute de mine pe calculator. Rândul trecut am pictat diverse porţiuni din tablouri, însă de această dată am renunţat la tehnica clasică complet“, a mai spus ea.


Tânăra spune că este printre primii artişti din Bacău care apelează la această tehnică fără să-i fie frică de critici. „Lumea e obişnuită să vadă tablouri realizate în manieră clasică. Eu vreau să mă opun acestor reguli, iar specialiştii din domeniul artei m-au felicitat pentru ceea ce am realizat şi m-au încurajat să lucrez în continuare“, a mai zis ea. Cele 14 lucrări pot fi admirate şi în următoarea săptămână.

„Mă gândesc foarte serios să aprofundez tehnicile experimentaliste. Din acest motiv voi suprinde publicul cu o altă expoziţie, pe care sper să o realizez împreună cu Bianca Rotaru“, a  încheiat Teodora. Expoziţia a fost bine primită de artiştii din Bacău. „Ne bucurăm că putem găzdui expoziţii ale tinerilor care dau dovadă de talent şi ambiţie pentru a depăşi barierele impuse de artiştii clasici“, a declarat Carmen Dima, referent cultural la UAP Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite