Bacău: Taberele şcolare, luate cu asalt de elevi şi profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taberele de la Valea Budului şi Sălătruc sunt singurele destinaţii din judeţul Bacău la îndemâna elevilor în această vară.

După ce în urmă cu opt ani s-au închis cele de la Poiana Sărată, Geamăna şi Valea Uzului, cele două tabere au devenit extrem de solicitate de către adolescenţi.
„La Valea Budului sunt deja rezervate locurile până în toamnă. Vin elevi din toată ţara. Suntem singurii la nivel naţional care aducem grupe de englezi şi americani care să-i înveţe pe tineri limbi străine“, a spus Theodora Jacotă, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) Bacău.

Tabere la mare şi la munte
Şi la Sălătruc cererile sunt multe. „Până în septembrie, gradul de ocupare a taberei este de 80%. Aşteptăm în continuare solicitări şi pentru octombrie. Preţul este de 372 de lei de persoană pentru şapte zile“, a completat Jacotă.

La Valea Budului se oferă pensiune completă. Pentru o săptămână de cazare, un elev plăteşte 550 de lei. „La fiecare serie se asigură şi un număr de 14 sau 18 străini, gata să organizeze ateliere de lucru cu adolescenţii“, a încheiat reprezentanta DJTS. 

Dacă vor să meargă în tabără la mare, elevii pot opta pentru Eforie Sud sau 2 Mai cu 372 de lei de persoană, dar şi la Neptun, cu 515 lei pentru şase nopţi. Nu lipsesc nici ofertele pentru munte, precum Maramureş, Ialomiţa, Covasna sau Satu Mare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite