Bacău: Sute de oameni au demonstrat în stradă pentru păstrarea spitalului din Comănești. Primarul amenință cu greva foamei (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii orașului Comănești, Asău, Dărmănești și Dofteana s-au adunat azi în fața Spitalului Orășenesc „Ioan Lascăr" și au demonstrat mai bine de două ore contra deciziei Ministerului Sănătății de a închide unitatea medicală.

Viorel Miron, primarul Comăneștiului, afirmă că a făcut toate demersurile pentru ca spitalul să funcționeze și amenință că dacă orașul rămâne fără unitatea medicală, el va intra în greva foamei.

image

Consilerii locali au votat ca Primăria să preia spitalul. Mai mult, aleșii locali s-au opus în unanimitate transformării unității medicale în azil de bătrâni. Eu voi intra în greva foamei! Nu pot lăsa atâția oameni fără medici", a afirmat plin de supărare primarul Viorel Miron.

 Ignorând decizia Ministerului conform căreia de la 1 aprilie Comăneștiul va rămâne fără unitate medicală, edilul „invită" locuitorii Comăneștiului să se trateze în continuare la Spitalul „Ioan Lascăr", din medicamentele care se mai află pe stoc.

image

Mioara Cârlan, directorul spitalului, este convinsă că justiția va da câștig de cauză spitalului în procesul pe care acesta în are cu Ministerul Sănătății. „La Comănești vom face activitate medicală, pentru că asta facem de o viață. Avem bani și două luni vom rezista. Am dat în judecată Ministerul și justiția va decide!", a declarat directorul Spitalului din Comănești.

„Medicii aceia vor face voluntariat?“

Mihaela Popescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, înțelege oful locuitorilor din zona Comănești, însă afirmă că nu se poate opune deciziei Ministerului Sănătății de a închide spitalul.

image

Primăria nu are temei legal să susțină un spital. Stau și mă întreb, dacă personalul medical de la Comănești este dispus să facă voluntariat. De unde vor avea bani pentru hrană, medicamente, curent electric și toate utilitățile?", se întreabă directorul ASP Bacău.  

Spitalul din Comănești are 212 angajați, două linii de gardă și 120 de paturi și deservește 100 de mii de locuitori de pe valea Trotușului, între Ghimeș și Dofteana.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite