Bacău: Supărată pe angajați, primărița din Buhoci a sigilat birourile instituției

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Odobișteanu crede că toți subalternii sunt niște dalmațieni
Rodica Odobișteanu crede că toți subalternii sunt niște dalmațieni

Patru dintre subalterni au fost daţi afară pe motiv de indiciplină și înjurați ca la ușa cortului. Prefectul Bacăului recunoaște că nu are suficiente pârghii să o destituie deoarece este ales local.

Rodica Odobișteanu, primarul comunei Buhoci, este acuzată de localnici că a impus un regim de teroare şi stres printre angajaţi şi oamenii din localitate. Viceprimarul Cristian Iştoc dar şi Mihaela Zaharia, asistentul social, afirmă că nu au mai avut acces în birouri, deoarece acestea au fost sigilate.

Deoarece edilul a refuzat să semneze actele, comuna a rămas în urmă cu plata ajutoarelor sociale dar şi a sprijinului pentru căldură. În replică, Rodica Odobişteanu afirmă că toate sunt doar acuzaţii nedovedite. "Dosarele sunt prost întocmite și de aceea nu le-am semnat", a explicat primarul.

Peste 20 de localnici din Buhoci s-au strâns ieri dimineaţă în faţa primăriei pentru a cere demiterea edilului dar şi explicaţii pentru desfacerea contractelor de muncă. "Eu l-am sesizat pe prefect. Acum ea m-a dat afară, m-a înjurat şi a sărit la bătaie", a spus asistentul social Mihaela Zaharia.

Femeia de serviciu, Daniela Fita afirmă că a fost dată afară, deşi era în concediu medical. „M-a trimis la cules de mere deşi eram bolnavă, în concediu medical", a spus aceasta. Nemulţumiţi de expresiile şi comportamentul primarului se decalară şi consilierii locali.

Nu pot reproduce tot. Are un vocabular foarte vulgar. În şedinţe ne face proşti şi tâlhari, iar pe femei le înjură mai urât", afirmă consilierul Ioan Mocanu. Afirmaţia este susţinută şi de alte voci. "Pe soţia mea a făcut-o haită, scroafă", a spus Vasile Zaharia.

 „Toţi sunt dalmaţieni, în afară de mine"

Primarul Odobişteanu recunoaşte că are o fire mai iute. Pentru fiecare din acuzaţiile care i se aduc are propriile argumente. Ea afirmă că dosarele sociale sunt prost întocmite şi că unii săteni nu au dreptul nici la ajutoare de căldură.

"Toţi sunt dalmaţieni, în afară de mine. Eu sunt ardeleancă, am coloană vertebrală. E adevărat că le-am adresat şi cuvinte mai dure. Aşa sunt eu, vulcanică!", ne-a pus Rodica Odobişteanu. Pe de altă parte, viceprimarul Cristian Iştoc aşteaptă să fie luate măsuri împotriva edilului de la Buhoci şi cere o anchetă în acest caz.

"Instituţia este blocată. Este o situaţie tensionată, angajaţii lucrează în stress. Le-a luat câte 10-20% din salariu, patru au fost daţi afară acum, de Crăciun şi înainte încă trei", afirmă viceprimarul Iştoc.

Constantin Scripăț, prefectul a fost ieri dimineață în comună perntru a dezamorsa conflictul. "Eu nu mai știu ce să aspun. Văd că ea nu se mai înțelege cu nimeni, de la preot și până la directorul școlii. Este greu de demis, deoarece este ales local", a declarat prefectul Scripăț.

Neculai Bartic, fost poliţist comunitar spune că "m-a dat afară. Acum am câştigat procesul şi trebuie să-mi dea banii pentru opt luni de zile, în care nu am lucrat şi m-am judecat".

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite