Bacău: Străzile din oraș, ”ciuruite” după marea asfaltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Războieni nu a stat cu asfalt nou decât o lună
Strada Războieni nu a stat cu asfalt nou decât o lună

La doar o lună după ce a fost asfaltată strada Războieni este găurită de "cârpitorii de țevi". Primăria Bacău spune că este legată de mâini și de picioare și nu poate interveni pentru a stopa astfel de practici.

Asfaltul turnat  în urmă cu aproximativ o lună pe strada Războieni a devenit, în unele porțiuni, doar o amintire. În mijlocul arterei au apărut, în urmă cu trei zile, două "cratere" ca urmare a înlocuirii unei părți din rețeaua de gaz metan.

Deși cele două gropi sunt semnalizate, șoferii care tranzitează zona sunt revoltați pe faptul că o stradă proaspăt asfaltată a ajuns să fie iarăși trecută pe lista cu "lucrări de intervenție" .

"Este o rușine ceea ce se întâmplă. Cum este posibil să repari o stradă, să torni asfalt pe toată suprafața ei și apoi să începi să-l spargi?", se întreabă supărat Victor Macovei, unul dintre șoferii aflați în trafic pe strada Războieni.

Nervii șoferilor sunt întinși la maxim mai ales dimineața și la orele prânzului când, fie se deplasează spre serviciu, fie se întorc de la muncă.

"Numărul autovehiculelor a crescut în ultimii iani iar traficul s-a aglomerat. Pe strada Războieni s-a circulat o lună foarte greu pentru că se asfalta. Acum o luăm de la capăt? Pe banii cui și de ce nu s-au reparat țevile înainte de asfaltare?", a spus Mihai Călinovici, un alt șofer.

Fără soluții pentru viitor

Chiar dacă Primăria Bacău a cheltuit pe asfaltarea din această toamnă 10 milioane de euro, edilii orașului recunosc că nu pot face nimic pentu a stopa astfel de practici. Mai mult chiar, sunt convinși că asemenea cazuri vor mai exista și pe alte artere ale orașului.

"Nu putem forța societățile care au rețele de cabluri sau țevi sub străzi să le repare înainte de asfaltare. Nu există cadrul legal pentru o asemenea măsură", a spus Dragoș Luchian, viceprimarul municipiului Bacău.

Singurele măsuri pe care Primăria spune că le poate lua sunt să înștiințeze societățile care au rețele sub străzi că o arteră urmează a fi asfaltată și să-i oblige să refacă carosabilul după efectuarea lucrărilor.

"Înainte de a asfalta strada Războieni am trimis înștiințări la toate societățile ca să repare eventualele defecțiuni. Nimeni nu a mișcat un deget. Toți așteaptă să se spargă o țeavă, să se rupă un cablu și abia apoi intervin deși se știe foarte bine că rețeaua de țevi este învechită ", a mai spus Luchian.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite