Bacău: Stavarache îi smulge terenul lui Sechelariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Bacău au decis că pământul de la Transport Public (TPL) aparţine de drept municipalităţii. Sechelariu îşi vede planurile încurcate, pentru că voia să vândă terenul lanţului de magazine Kaufland.

Cele patru hectare de teren din cartierul Narcisa, stăpânite până acum de firma controlată de Dumitru Sechelariu, vor ajunge în curtea Primăriei Bacău. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului, în urma unui proces care a durat un an. Magistraţii i-au dat dreptate primarului Romeo Stavarache, care a invocat faptul că Sechelariu a pus mâna pe teren în baza unei legi care fusese abrogată.

Verdictul îi dă peste cap planurile lui Sechelariu, care dorea să vândă pământul lanţului de magazine Kaufland contra sumei de 8 milioane de euro şi pentru care încasase deja un avans de 2,5 milioane de euro, bani pe care va fi nevoit să-i returneze, în aceste condiţii.

Acum este rândul primarului să-şi facă planuri cu terenul. „Instanţa a făcut dreptate! Dreptul asupra terenului revine municipalităţii. Sper să reuşim să vindem noi terenul, iar cu banii obţinuţi să finalizăm Spitalul Municipal“, a declarat Stavarache. Pe de altă parte, aceiaşi judecători au stabilit că Sechelariu este singurul stăpân la Transport Public, iar Primăria, care deţinea 18% din acţiuni, nu mai are nimic.

Sechelariu: „Să fiu scuipat în public!“

Sechelariu este însă decis să atace decizia magistraţilor care l-au lăsat fără teren şi pare convins că până la urmă va câştiga. „Un act de proprietate nu poate fi revocat de nicio instanţă. La cartea funciară, proprietar este Transport Public din 2002. Să fiu scuipat în public, dacă nu am dreptate!“, a subliniat fostul primar.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite