Bacău: Statuia lui Bacovia, mutată de la Colegiul „Ferdinand I“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bustul  va fi amplasat în faţa Universităţii „George Bacovia“ la aniversarea celor 130 de ani de la naşterea poetului.

Aniversarea în acest an a 130 de ani de la naşterea poetului băcăuan George Bacovia va fi marcată de autorităţile locale prin mutarea bustului poetului, acum aflat în faţa Colegiului Naţional „Ferdinand I“.
Consilierii locali şi-au dat acordul ca statuia, amplasată în curtea liceului în anul 1957, să fie dusă în faţa Universităţii „George Bacovia“. Aceştia şi-au argumentat decizia prin faptul că statuia nu era amplasată în cel mai potrivit loc din oraş.

„Având în vedere că Liceul «George Bacovia» şi-a schimbat denumirea în Colegiul «Ferdinand I», propunem amplasarea acestuia în faţa Universităţii «George Bacovia», bustul fiind în domeniul public al oraşului“, se arată în expunerea de motive semnată de Roxana Mironescu, viceprimarul municipiului Bacău. Chiar dacă liceul şi-a schimbat denumirea din „George Bacovia“ în „Ferdinand I“ imediat după 1989, conducerea şcolii recunoaşte că nu are nimic împotriva acestei decizii.

„Când am venit directoare la acest liceu, statuia lui Bacovia era aici, dar instituţia deja nu mai purta numele poetului. Poate că multă lume s-a obişnuit să vadă statuia aici, însă ea nu mai reprezintă şcoala noastră“, a spus Genoveva Ceunaş, directorul Colegiului Naţional „Ferdinand I“. La decizia de mutare a statuii din curtea unei instituţii în a alteia a contribuit şi cererea făcută de conducerea Universităţii la începutul lunii aprilie. Bustul lui Bacovia va fi amplasat pe terenul din faţa intrării principale în Universitate.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite