Bacău: Spitalele din județ sunt pline de deficiențe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii băcăuani și inginerii de la Direcția de Sănătate Publică Bacău au finalizat controalele în unitățile medicale cu paturi din județ în care au urmărit dacă sunt sau nu pregătite în caz de incendiu. Verificările au fost făcute la cererea ministrului sănătății după tragedia de la Maternitatea Giulești.

La final au tras concluzia că spitalele nu sunt cele mai sigure instituții și au înșirat neregulile pe patru foi de hârtie. "La majoritatea unităților am constatat că nu se asigură limitarea propagării fumului și focului în interiorul clădirilor. În subsoluri sunt amenajate vestiare, ateliere, arhive sau magazii cu materiale combustibile", ne-a declarat col. Cătălin Felegeanu, adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău.

La Maternitatea Bacău au găsit și înlocuit pe loc un cablu legat necorespunzător la unul din incubatoare. Echipele de control au mai depistat și că instalațiile electrice de forță și iluminat sunt exploatate cu defecțiuni, cabluri cu improvizații sau tablouri electrice cu carcase din lemn.

"Am făcut verificări prin sondaj la secții de Chirurgie, Psihiatrie, ATI, Maternitate și am constatat că personalul nu știe ce trebuie să facă în caz de incendiu. Unele defecțiuni au fost remediate pe loc, pentru altele s-au acordat termene de remediere. Toate deficiențele au fost sancționate", a mai spus Felegeanu.

În total s-au dat 16 amenzi, în valoare de 9500 de lei și 10 avertismente. Amenzile au fost aplicate pe persoană fizică, buni de plată fiind acum angajații care sunt responsabili cu prevenirea și stingerea incendiului în unitatea în care își desfășoară activitatea.

Cea mai mică amendă este de 500 de lei, iar cea mai mare de 1000 de lei. Nu s-au aplicat sancțiuni la Spitalul Municipal Moinești, Spitalul TBC Bacău și Sanatoriul Balnear Slănic Moldova.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite