Bacău: Spitalele, descoperite în faţa incendiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci unităţi medicale au fost sancţionate de angajaţii Inspectoratului de Urgenţă. Pompierii băcăuani şi inginerii de la Direcţia de Sănătate Publică au aplicat 16 amenzi, cea mai mare fiind de 1.000 de lei.

Verificările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au scos la lumină faptul că multe din spitale nu sunt pregătite să evite un incendiu.

„La majoritatea unităţilor am constatat că nu se asigură limitarea propagării fumului şi focului în interiorul clădirilor. În subsoluri sunt amenajate vestiare, ateliere, arhive sau magazii cu materiale combustibile“, a declarat colonelul Cătălin Felegeanu, adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău. Mai mult, la Maternitatea Bacău au găsit şi înlocuit pe loc un cablu legat necorespunzător la unul din incubatoare.


Responsabilii au fost amendaţi


Echipele de control au mai depistat şi cabluri cu improvizaţii sau tablouri electrice cu carcase din lemn. „Am făcut verificări prin sondaj. Unele defecţiuni au fost remediate pe loc, pentru altele s-au acordat termene de remediere, dar toate au fost sancţionate“, a mai spus Felegeanu.


În total s-au dat 16 amenzi, în valoare de 9.500 de lei şi 10 avertismente. Buni de plată sunt angajaţii care sunt responsabili cu prevenirea şi stingerea incendiului în unitatea în care îşi desfăşoară activitatea. Cea mai mică amendă a fost de 500 de lei, iar cea mai mare de 1.000 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite