Bacău: Şoferii continuă să sufere pe Chimiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul de finalizare a lucrării de asflatare era de 30 de zile, dar acesta a fost prelungit cu încă o lună.

Strada Chimiei, una dintre cele mai tranzitate artere din municipiul Bacău, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor chiar şi la o lună şi jumătate de la demararea lucrărilor de asflatare. Reparaţia a început cu surle şi trâmbiţe pe 7 iunie.

În timpul scurs de atunci, echipe de muncitori şi utilaje au lucrat zilnic pentru a readuce strada în parametrii optimi de circulaţie. Şoferii sunt de părere că operaţiunea a fost un fiasco total. Aceştia spun că văd peste tot porţiuni de drum impecabil înconjurate de gropi şi lucrări prost executate.

Slalom printre gropi

„Când am aflat că va începe asfaltarea am crezut că voi scăpa în sfârşit de gropi. M-am înşelat pentru că în anumite locuri asfaltul proaspăt turnat s-a exfoliat, iar pe anumite porţiuni găurile nu au fost nici măcar acoperite“, a spus Constantin Vrabie, de profesie inginer.

Şoferii continuă să facă slalom printre gropi, reduc treapta de viteză şi, dacă au noroc, scapă fără să treacă cu maşina pe la service. Reprezentanţii administraţiei locale spun însă că ceea ce văd şoferii nu sunt decât „mici porţiuni de drum ce vor fi acoperite cu asfalt în perioada imediat următoare“.

Cu toate acestea, termenul de finalizare a lucrării anunţat de Primărie la începutul asfaltării a fost de 30 de zile. Nici lipsa utilajelor din zonă sau a muncitorilor nu-i alarmează pe cei din administraţia locală.

„Se lucrează noaptea ca să nu fie afectat traficul din zonă. Temperaturile ridicate din ultima perioadă au fost un alt factor care ne-a determinat să luăm această decizie“, a precizat Ionuţ Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău.

Marcaje lipsă pe stradă

Cei care se aventurează cu maşina pe strada Chimiei au însă o mare dilemă. „De ce nu au pus indicatoare în dreptul gropilor să vedem şi noi că se lucrează. Nu există niciun semn că ar mai exista echipe de muncitori pe această stradă“, a spus Eugen Prepeliţă, un alt şofer. Răspunsul Primăriei nu le rezolvă dilema şoferilor din municipiul Bacău.

„Lucrările pe strada Chimiei vor fi gata până la sfârşitul lunii august. Poate că muncitorii execută acum lucrări care nu necesită neapărat prezenţa utilajelor“, sunt explicaţiile oferite de Tomescu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite