Bacău: Sinistrații din Zemeș vor să fie despăgubiți de firma Petrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii cred că necazul li s-a tras din cauza neglijenței de care a dat dovadă firma în exploatarea sondelor de petrol. Primăria comunei nu are bani pentru a ridica alte case noi și nici terenuri. Singura alternativă este achiziționarea unui teren din ograda Petrom

Familiile din comuna Zemeș afectate de emanațiile de gaze provenite din subteran  sunt hotărâte să își facă dreptate în fața instanței. După ce oamenii au văzut raportul întocmit de Institutul de Petrol și Gaze (IPG) Ploiești și au aflat că nu se vor mai putea întoarce niciodată la casele lor vor ca firma Petrom să le redea înapoi viața de dinainte de explozie.

Mihai Starpariu (34 de ani) și-a văzut cei doi frați spulberați de explozie iar casa, în care locuia cu familia sa, distrusă de suflul deflagrației. După tragedie s-au mutat cu toții în motelul sportiv al Primăriei Zemeș însă vor ca cei vinovați să răspundă în fața legii. "Din raportul întocmit de IPG Ploiești reiese că firma Petrom a dat dovadă de neglijență în conservarea sondelor pe care le au în zona unde a avut loc explozia. Ne-au distrus practiv viața și nu vreau decât să ne redea ce am avut înainte de tragedie", a spus Mihai Starpariu.

Cristian Starpariu (34 de ani), se află și el pe lista celor șase familii obligate să renunțe la gospodărie din cauza emanațiilor de gaze. A refuzat să se mute în modetul Primăriei din cauza distanței prea mari și a preferat să se cazeze la rude. "Nu voi putea sta o veșnicie la ei.

Eu nu am bani să-mi fac altă casă. Numai anul trecut am investit în locuința mea peste 30.000 de lei. Vreau ca cei de la Petrom să înțeleagă că nu cer pomană. Nu vreau decât să mi se construiască o casă identică cu a mea", a spus Cristian.

Primarul cere ajutorul Petromului

Ioan Șelaru, primarul comunei Zemeș spune că nua re foarte multe alternative pentru a-i mulțumi pe sinistrați. Este hotărât să apeleze tot la Petrom pentru a mai atenua din tragedia care i-a zguduit localitatea dar este ferm convins că viața celor șase familii nu va mai fi niciodată ca înainte de explozie. "În Zemeș nu mai sunt locuri de case. Petromul deține un teren la 800 de metri distanță de locul unde a avut loc explozia și suntem în discuții cu ei. Fie ni-l donează, fie îl cumpărăm. Oricum, nu avem suficienți bani pentru a face casele la fel cum erau", a spus primarul.

Contactați atât telefonic cât și în scris reprezentanții Petrom au evitat să formuleze un punct de vedere oficial cu privire la pretențiile familiilor afectate de xplozia din Zemeș.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite