Bacău: Sinistrații din Zemeș fac naveta la casele - bombă cu ceas (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii s-au săturat să stea în cămăruțele puse la dispoziție de primărie, iar casele lor mari și spațioase să fie pustii.

Maria Dârlău (63 ani) a muncit o viață întreagă pentru ca familia ei să ducă o viață decentă. A construit o casă de 220 de mp pe care până în urmă cu trei luni, când locuința vecină a sărit în aer, o împărțea cu fiul, nora și nepoțelul ei.

MAI CITEȘTE:

Bacău: Locuitorii din comuna Zemeș, în pericol să-și piardă casele

Bacău: Sinistrații din Zemeș vor să intre cu forța în locuințe

Bacău: Panică după explozia care a avut loc la Zemeş

Acum stau toți îngrămădiți într-o cameră de câțiva metri pătrați de la marginea comunei. Femeia a crezut că-i sar mințile când a auzit că statul vrea să le construiască locuințe sociale de 60 de mp.

image

„Să vină și să vadă ce casă am, cât este de mare și cât am muncit pentru ea. Cum să ne facă acum o locuință de 60 de mp. Și cu bunurile noastre ce se întâmplă", se întreabă Maria.

Oamenii au ajuns la capătul răbdării și vor ca autoritățile să facă ceva.

„Copilul meu mă întreabă în fiecare zi când ne întoarcem acasă că-i este dor de camera lui. Eu ce să-i spun. Dormim trei oameni într-un pat", spune Oana Dârlău.

image

Deși au anunțat că sunt hotărâți să intre chiar și cu forța în locuințe, sinistrații din Zemeș au bătut în retragere de teamă să nu piară în urma unei deflagrații. Se mulțumesc doar să intre din când în când să-și mai ia de mâncare și din haine.

Locuințele sunt nesigure. Nu vor să ne racordeze nici la gaz, nici la lumină. Nici printre străini nu mai putem rămâne. Dacă nu dau o soluție cât mai urgent ne întoarcem acasă cu orice risc", spune Florentina Stârparu.

image

Specialiștii de la Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești au declarat zona nesigură și au cerut autorităților strămutarea localnicilor.

Din păcate, comuna nu dispune de teren pentru construirea de noi locuințe, chiar și de câțiva zeci de metri pătrați, iar situația oamenilor evacuați din case pare fără ieșire.

image

„Ni s-a spus foarte clar că este pericol de explozie, dar nici nu se spune dacă există soluții pentru extragerea gazelor de sub aceste locuințe. Vor să construiască alte case însă noi nu avem teren și nici în comunele învecinate nu am găsit", ne-a declarat Ioan Șelaru, primarul comunei Zemeș.  

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite