Bacău: Sinistrații din Săucești, revoltați de împărțirea materialelor de construcție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii sunt revoltați că listele întocmite de comisiile de evaluare au fost făcute preferențial. Ca să împace toată comuna, prefectul Bacăului va solicita o reevaluare a tuturor locuințelor  distruse de viitura de acum două luni

Zeci de locuitori ai comunei Săucești acuză comisia care a realizat evaluarea pagubelor de la inundațiile din vara aceasta că listele cu materialele de construcție pentru casele lor au fost realizate preferențial.

Dacă unii spun că sacii de ciment și var care i-au primit reprezintă prea puțin în raport cu pagubele reale făcute de viitură, alții afirmă că nu au primit nimic deși apele le-au invadat toată casa.

Revolta sătenilor este și mai mare pentru că alții au "ridicat" zeci de paleți cu bolțari, fier beton și alte materiale de construcții, deși, spun ei, apele nu le-au intrat în case. "Nu știu care au fost criteriile conform cărora s-au evaluat casele noastre. Pentru unii mumă și pentru alții ciumă? Comisia a decis că toată casa mea trebuie refăcută. Am primit până la urmă doar 10 saci cu ciment și 15 cu var", a afirmat Neculai  Alexandrescu, un locuitor al satului Schineni.

Unii locuitori din Săucești susțin că nicio comisie de evaluare a pagubele produse de inundații nu le-a trecut pragul deși apele le-au crăpat pereții și distrus aproape în întregime casele.  "Comisia a trecut prin fața porții mele și n-a intrat înauntru. Mi-au spus, peste gard, că se vor întoarce mâine. Au trecut două luni de atunci și nu s-au mai întors. Am toți pereții crăpați, iar în casă nu pot sta din cauza mirosului de mucegai", a spus Eugen Teoc, o săteancă din comuna Săucești

CITIȚI MAI MULTE ÎN:

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite