Bacău: Sinistrații de pe strada Martir Horia își fac sărbătorile la rude

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imobilul de pe strada Martir Horia este pazit de jandarmi
Imobilul de pe strada Martir Horia este pazit de jandarmi

Imobilul este păzit în continuare de pompieri pentru a interveni în caz că are loc o nouă deflagrație. Familiile afectate de explozie au primit ajutoare financiare de urgență în valoare de 9.500 de lei după ce, inițial, le-au fost alocate doar 3.000 de lei

Sărbătoarea Crăciunului a găsit imobilul de pe strada Martir Horia nr. 22 părăsit de locatari dar împrejmuit de pompieri și jandarmi. Aceștia vor continua să păzească blocul și în zilele următoare. "Noi suntem în permanență lângă imobil. Asigurăm măsuri de prevenire și stingere a incendiilor în caz că apar iarăși scurgeri de gaz. Nu știm până când vom monitoriza zona", a spus Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Bacău.

Cele zece familii care locuiau în scara cu 15 apartamente și-au petrecut Crăciunul fie la rude, fie la prieteni. A primit fiecare familie câte 9.500 de lei, bani acordați de Primăria Bacău, Consiliul Județean și E.ON Gaz Moldova. "Inițial s-a alocat 3.000 de lei de familie. Apoi s-a revenit asupra decizie. Primăria și E.ON-ul au acordat câte 3.000 de lei iar Consiliul Județean a dat 3.500 de lei", a spus Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

În privința refacerii imobilului situația nu este încă decisă. Deocamdată autoritățile așteaptă rezultatele expertizelor care vor spune dacă blocul va putea fi reabilitat sau va trebui reconstruit în totalitate.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite