Bacău: Sichitiu riscă să dea salariul înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul care a primit în paralel, timp de nouă ani, şi chenzină şi pensie, poate fi pus să restituie leafa statului. Cei de la Casa de Pensii susţin că Adrian Sichitiu trebuia să declare de la bun început că este pensionar, dar a tăcut şi a „fentat“ sistemul.

Adrian Sichitiu, recent debarcat din funcţia de director la Serviciul de Control Calitate Lucrări de Construcţii (CCLC) Bacău, ar trebui să restituie statului salariul primit în ultimii nouă ani, adică o sumă care depăşeşte 100.000 de euro.

Dacă Sichitiu va fi pus la plată, asta o vor decide şefii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), instituţia care l-a angajat pe băcăuanul pensionar. Deocamdată, Petru Edmund Veress, şeful ISC Bucureşti, a afirmat că Sichitiu este în preaviz şi că în următoarele zile i se va desface contractul de muncă.

„Greşeala este a angajatorului“

Un alt mister pe care vor trebui să-l lămurească şefii ISC este cartea de muncă a lui Sichitiu, în care nu se menţionează că a ieşit la pensie.
„Greşeala e a angajatorului, care nu a ştiut că Sichitiu este pensionar. Cei care i-au făcut actele de angajare şi de numire în funcţia de director trebuiau să ştie că el este ieşit la pensie. Totodată, Sichitiu trebuia să declare pe proprie răspundere că este pensionar“, a subliniat Liviu Creţu, şeful Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bacău.

„Nu este obligaţia noastră să verificăm dacă pensionarii din Bacău se angajează într-o funcţie publică sau nu“, a adăugat şeful CJP. În replică, Adrian Sichitiu afirmă că va da banii înapoi doar în cazul în care va exista o decizie a instanţei de judecată definitivă şi irevocabilă. „Probabil se va face o anchetă şi sunt sigur că nu voi fi găsit vinovat“, a conchis el. Deocamdată, conducerea ISC a decis ca începând de ieri, sarcinile lui Sichitiu să fie preluate de Valeria Enache, şeful Serviciului Calitate în Construcţii din cadrul CCLC Bacău.

„Este doar o numire provizorie deoarece directorul Sichitiu are acum nişte probleme pe care trebuie să şi le rezolve“, a declarat Valerică Andronache, inspector şef al Inspectoratului Teritorial în Construcţii Nord-Est.

Întregul scandal a pornit de la o scrisoare anonimă făcută de mai mulţi angajaţi ai CCLC Bacău, care reclamau că directorul Sichitiu a luat măsuri de reducere a cheltuielilor, în timp ce el însuşi primea şi salariu, cu indemnizaţia aferentă funcţiei de conducere şi pensie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite